Konijnen Dakpark verjaagd met de geur van rook en vuur

Rotterdam - Er wonen konijnen op het Dakpark; heel veel konijnen. Dit geeft overlast en schade. De dieren graven grote tunnels in de grond. Die maken het dak onstabiel en vormen overlast voor wandelaars en hardlopers. Om de konijnen op een diervriendelijke manier te verdrijven gaat de gemeente vanaf vrijdag 15 maart rondom het Dakpark geurzuilen en geurkokers plaatsen. In deze zuilen en kokers bevindt zich een geurstof die ruikt naar rook en vuur. Deze stof verdampt geleidelijk waardoor de geur zich over het Dakpark verspreidt. De konijnen voelen zich door deze geur bedreigd en verlaten of vermijden de locatie waar de geurstof wordt waargenomen.

De geurzuilen komen aan de lange zijden van het Dakpark. Een rij aan de bovenzijde van de winkels in de groenstrook en een rij aan de onderzijde van het park aan het hek. Er komen ook geurzuilen bij de speeltuin en de volkstuin. In diverse bomen worden kokers vastgemaakt aan het rooster dat om de onderkant van de boomstam staat. Deze geurkokers worden ook in enkele holen geplaatst.

De geurstof is voor mensen en dieren niet giftig, volledig onschadelijk voor de gezondheid en niet gevaarlijk voor de bodem en het grondwater. Op verschillende momenten wordt een telling van het aantal konijnen gedaan. De proef duurt ongeveer 1 jaar.

Meer berichten