Mind Ur Step is een initiatief van bruggenbouwers uit de hiphopdans- en theaterscene.
Mind Ur Step is een initiatief van bruggenbouwers uit de hiphopdans- en theaterscene. (Foto: )

Mind Ur Step brengt ode aan hiphop in puurste vorm

Rotterdam - In Mind Ur Step-the performance komen elf hiphopdansers uit vier landen samen in een internationale dansproductie die een ode brengt aan hiphop in zijn puurste vorm. Het resultaat is 14 en 15 maart te zien in het Maaspodium.

De dansers hebben ook ambities als theaterchoreografen en worden tijdens het creatieproces begeleid door gevestigde choreografen uit hun eigen scene – Nabil Ouelhadj (FR), Lloyd Marengo (NL) en Kader Attou (FR). Tegelijk krijgen ze coaching om de artistieke, organisatorische en technische knepen van het theatervak onder de knie te krijgen.

In Mind Ur Step- the performance creëren de dansers/choreografen in spe onder leiding van Lloyd Marengo nieuw werk en brengen ze tevens een hommage aan iconische voorstellingen als The Roots (Kader Attou) en Itinéraire Bis (Nabil Ouelhadj). Dat leidt tot een krachtige en toch tedere, universele maar ook persoonlijke performance die in eenvoud haar sterkte vindt.

Mind Ur Step is een gezelschap van bruggenbouwers uit de hiphopdans- en theaterscene. Mind Ur Step zet beide werelden aan tot nadenken over de 'next steps', op de dansvloer, in het pad van performer naar choreograaf, van straat naar theater en het openen van deuren voor een nieuwe generatie makers. Meer informatie via www.maastd.nl.

Meer berichten