Ook het ruimtekostuum van Spock kun je in de Kunsthal bekijken. (Foto: Mel Traxel)
Ook het ruimtekostuum van Spock kun je in de Kunsthal bekijken. (Foto: Mel Traxel) (Foto: Photo by: Mel Traxel)

De gevechtshelm van Darth Vader en 850 andere objecten

Rotterdam - De Kunsthal presenteert vanaf 16 maart Science Fiction: A Journey into the Unknown, een groots en meeslepend overzicht van ruim honderd jaar sciencefiction. Meer dan 850 unieke objecten laten de ongelooflijke verbeeldingskracht en vindingrijkheid van de mens zien en nemen je mee op een reis door tijd en ruimte.

Science Fiction: A Journey into the Unknown is een niet te missen visueel spektakel voor de echte fan en voor iedereen die zich graag verwondert over een universum waar fantasie en werkelijkheid in elkaar overlopen.
De tentoonstelling omvat meer dan vijftig film- en tv-fragmenten, van memorabele filmmomenten tot niet eerder vertoond materiaal. Daarnaast zijn er boeken waaronder zeldzame manuscripten, pulpmagazines, strips, advertenties en ansichtkaarten te zien.

Ook kan de bezoeker hedendaagse kunst, design, video-installaties en rekwisieten, maskers en modellen uit filmklassiekers bewonderen. Zoals de gevechtshelm van Darth Vader, het ruimtekostuum van Spock, een origineel manuscript uit 1865 van Jules Vernes De reis om de wereld in tachtig dagen en het dinosaurus-ei uit Jurassic Park. Ook kunnen bezoekers zich onderdompelen in een multiscreen installatie met een speciaal voor de tentoonstelling bewerkte episode uit de Netflix-serie Black Mirror.

Van 16 maart t/m 30 juni te zien in de Kunsthal. Meer info via www.kunsthal.nl.

Meer berichten