Donderdag 7 maart opende de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Dit jaar komen er méér dan 100 cruiseschepen aan in onze stad. (Foto: Ries van Wendel de Joode)
Donderdag 7 maart opende de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Dit jaar komen er méér dan 100 cruiseschepen aan in onze stad. (Foto: Ries van Wendel de Joode) (Foto: )

Het wordt dit jaar druk aan de kade!

Rotterdam - Het drukste Rotterdamse cruiseseizoen ooit is vorige week begonnen. Met liefst twee schepen tegelijk van rederij AIDA, Eén van de rederijen die Amsterdam is ontvlucht en voortaan bij ons in de stad aanlegt. Er komen dit jaar meer schepen dan ooit naar Rotterdam.

Donderdag 7 maart opende de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Het schip arriveerde om 09.00 uur aan de Holland Amerikakade en lag daarna pal naast de AIDA Mar in hartje Rotterdam. Dit jaar komen er méér dan 100 cruiseschepen aan in Rotterdam. Voor twaalf cruiseschepen is het de eerste keer dat ze Rotterdam aandoen.

Hoogtepunten van 2019 zijn de aankomsten van ms Costa Mediterranea op 6 mei, ms Costa Smeralda op 22 oktober (tweede cruiseschip ooit dat vaart op LNG) en ms MSC Grandiosa op 4 november. Daarnaast zijn er de reguliere bezoeken met verschillende schepen van AIDA, Cruise Maritime Voyages en MSC Cruises. Uiteraard keert ook ms Rotterdam weer terug dit jaar en bezoekt het ms Zuiderdam ook de cruisehaven.

Havenbedrijf Rotterdam is trots op deze gestage ontwikkeling: 'De cruisevaart is economisch belangrijk voor de stad en verduurzaamt gelukkig snel. Er is veel constructiefs gaande en we zijn hiertoe in overleg met de cruiserederijen, Havenbedrijf en Gemeente. Deze samenwerking is op zich al uniek', aldus Mai Elmar, directeur Cruiseport Rotterdam.

De AIDA schepen staan bekend om hun green cruising-concept en met de tewaterlating van de AIDA Nova het eerste LNG aangedreven cruiseschip - zet deze Duitse rederij de toon in de verdere verduurzaming van de cruisevaart.

Er komen dit jaar nóg meer cruiseschepen naar Rotterdam dan we al dachten. Nu ook rederij Aida voortaan Amsterdam mijdt, krijgen we dit jaar in totaal maar liefst 113 keer een cruiseschip in onze stad op bezoek. In 2019 staan er zeven extra aankomsten van de Duitse rederij AIDA op de kalender. Het betreft grote cruiseschepen met ongeveer drieduizend passagiers.

Verschillende rederijen verhuizen van Amsterdam naar Rotterdam vanwege de toeristenbelasting in de hoofdstad. Ook de Italiaans-Zwitserse Mediterranean Shipping Company (MSC) (zeven aankomsten) en het Britse Cruise & Maritime Voyages (CMV) (21) doen voortaan onze stad aan.

Mooie foto's? Die kun je natuurlijk altijd mailen naar redactie.hl@persgroep.nl of via Facebook of Twitter naar ons sturen. Appen mag ook: 06 233 66 745.

Meer berichten