Taco Klem en Deborah Kamphues op de OK. (Foto: Levien Willemse)
Taco Klem en Deborah Kamphues op de OK. (Foto: Levien Willemse) (Foto: Levien Willemse)

Zaterdag Open Dag Franciscus Gasthuis

Rotterdam - De Open Dag van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Franciscus Vlietland in Schiedam vindt zaterdag 16 maart weer plaats. Tussen 10.00 en 15.00 uur worden de deuren geopend voor alle inwoners van de regio, patiënten en (potentiële) collega's.

Bezoekers kunnen testjes doen, innovaties bekijken, deelnemen aan het zorgdebat en met rondleidingen op plekken komen waar normaal geen toegang is. Er rijdt een gratis pendelbus tussen de ziekenhuislocaties, zodat bezoekers makkelijk heen en weer kunnen reizen.

Als eerste ziekenhuis is Franciscus Vlietland gestart met het gebruik van de KubTec, een compact röntgenapparaat dat op de operatiekamer wordt gebruikt om binnen enkele minuten te beoordelen of een borstsparende operatie bij borstkanker succesvol is uitgevoerd. Tevens kan er direct worden besloten om bijvoorbeeld nog een extra marge weefsel weg te halen vanuit oogpunt van veiligheid. Bij een borstsparende operatie blijft de vorm van de borst behouden. Alleen het gebied met daarin de afwijking wordt met een marge weggenomen. Door deze nieuwe techniek wordt de kans op een tweede operatie veel kleiner.

Meer info: www.franciscus.nl/opendag.

Meer berichten