Foto:
Rotterdammer van de Week

Bezig bijtje Bonnie Nottroth vlogt er samen met haar katten op los

Rotterdam - Bonnie (27) vlogt er op los en is een trotse Rotterdammer. En een bekende! Kort samengevat maakt ze vlogs over haar leven in Rotterdam: haar YouTube-kanaal 'Boncolor' is goed voor meer dan 40.000 abonnees. Dit doet ze samen met haar katten Poppy en Sjakie - die stiekem ook bekende Rotterdammers zijn met hun eigen Instagram-account - en haar vriend Nick. Daarnaast influencet ze wat af ("ik haat dat woord!") met video's over kringloopwinkels (haar serie 'Kringloopkwartier' is genomineerd voor een VEED Award - een Youtube-prijs) en vegetarisme. Het bezige bijtje maakt ook video's voor bedrijven en geeft workshops en presentaties. Deze week is ze onze Rotterdammer van de Week!

Door Wouter Vocke (wouter@indebuurt.nl)

Hoe Rotterdams ben je?

"Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben ook voor Feyenoord en zou niet ergens anders willen wonen. Tenminste, nu in ieder geval niet. Ik vind het echt een topstad - dat zeg ik ook altijd. Ik voel me honderd procent Rotterdammer!"

Wat vind je van Rotterdam?

"Ik vind het een hele fijne plek en een gezellige stad. Het is fijn dat het lekker multicultureel is, en dat het druk is, maar niet zo druk als bijvoorbeeld Amsterdam - het is echt perfect. Ik zou me in een dorp echt vervelen denk ik. Er zijn veel leuke dingen om te doen en er wonen veel leuke mensen. En wat ook goed is: je kunt gewoon overal heel makkelijk naartoe fietsen."

Waar kom je dan het liefst?

"In Rotterdam-Noord, waar ik ook woon, vind ik het het fijnst. Het is heel leuk om in de stad te zijn en daar naar mijn favoriete hotspots te gaan, maar als ik Noord weer binnenfiets denk ik: lekker rustig! Toch een beetje dat dorpsgevoel dus. Maar als ik iets wil doen, vind ik het centrum wel echt fijn hoor. Ik ben alleen blij dat ik er niet woon."

En voor je kringloopvideo's?

"De Piekfijn is altijd heel leuk - een classic kringloop waar je echt goed op zoek moet om iets leuks te vinden. Verder ben ik vooral fan van rommelmarkten. Op het Heemraadsplein en het Visserijplein bijvoorbeeld. Daar staat lekker van die meuk waar je in kunt graaien!"

Mis je iets in Rotterdam?

"Niet echt 'missen', maar wat ik vooral stom vind is dat je veel slechte fietspaden hebt. Zoals op de Bergweg of de Zaagmolenstraat - verschrikkelijk altijd. Smalle fietsstroken, dubbel geparkeerde auto's, tramrails, mensen die gevaarlijk uit zijstraten komen... dan denk ik: kan dat niet beter? En er zijn best wel veel auto's in het centrum. Het wordt wel iets beter met de nieuwe Coolsingel, maar dan nog. In andere steden zijn er veel meer plekken zonder auto's."

Wanneer begon het vloggen?

"Ongeveer drie jaar geleden. Het leek me wel leuk om mijn leven vast te leggen en om te kijken of mensen dat leuk vonden. In het begin waren dat er heel weinig, deed het meer als hobby. Ik had honderd vlogs gemaakt, en met één video ben ik in totaal wel vijf uur bezig met monteren en alles, en dat voor maar een paar honderd mensen. Op een gegeven moment groeide het ineens en nu kijken er zo'n 40.000 mensen wat ik allemaal meemaak!"

Vind je het niet vervelend dat mensen zoveel van je zien?

"Ik vind het niet erg om veel van mijn leven te delen. Ik denk altijd: ik ben gewoon mezelf in m'n video's, en als mensen me dan stom of irritant vinden, moeten ze lekker niet kijken! Wel houd ik sommige dingen natuurlijk privé. Als ik bijvoorbeeld een leuk romantisch momentje heb waarop mijn vriend me een verrassing wil geven, dan vraag ik soms of hij wil dat ik het film of niet. Soms hebben we zin zoiets te delen, maar soms ook lekker niet!"

Word je vaak herkend?

"Gelukkig niet té vaak, gemiddeld zo'n vijf keer per week. En dan vind ik het echt geweldig om kijkers te ontmoeten!"

Bonnie Nottroth

Geboren: 12 februari 1992 in Rotterdam
Woont in Noord met haar vriend Nick (@woesteakker) en hun katten Poppy en Sjakie (@poppyensjakie)

Op YouTube, Facebook en Instagram bekend als Boncolor

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden