Speeltuin Vereniging Schiewijk krijgt een Oranje Fonds Buurtcadeau van 3.000 euro en daar zijn ze maar wat blij mee!
Speeltuin Vereniging Schiewijk krijgt een Oranje Fonds Buurtcadeau van 3.000 euro en daar zijn ze maar wat blij mee!

Buurtcadeau van 3.000 euro voor Speeltuin Vereniging Schiewijk

Rotterdam - Het Oranje Fonds geeft Speeltuin Vereniging Schiewijk een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3.000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.


Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

In Rotterdam zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "Wij willen met de bijdrage van het buurtcadeau picknicktafels en stoelen aanschaffen. Ook zullen we voor in de speeltuin grote schaakstukken die geschikt zijn voor buiten aanschaffen," aldus Arthur Mendes, Penningmeester van Speeltuinvereniging Schiewijk.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Speeltuin Vereniging Schiewijk is gevestigd aan het Sidelingepad 10.

Meer berichten