Help je ook mee de moestuintjes op het Dakpark konijnenproof te maken?

Rotterdam - Hartstikke leuk, al die huppelende konijntjes op het Dakpark. Maar ze moeten natuurlijk niet de moestuintjes van de kinderen uit de buurt leeg eten! Daarom gaan medewerkers van de BuurtTuin zaterdag 2 maart samen met mensen uit de buurt aan de slag om hun gedeelte van het Dakpark eens goed konijnenproof te maken.

Iedereen uit de buurt kan zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur mee komen helpen. De bedoeling is dat er aan het einde van dag een mooi hek staat, waar geen konijn tussendoor kan glippen.

'We gaan een hek maken van mooie kastanjehouten palen, gaas met valdeuren. Zo hopen we komend seizoen de konijnen buiten de deur te houden! Ieder uurtje hulp is super! Kids opgelet: terwijl je ouders aan de slag zijn kunnen jullie een vogelhuisje knutselen met een dak vol plantjes. Wil je dit jaar een kindertuintje, dan kan je deze dag opgeven. Graag meenemen: hamers (kleine en grote: allebei welkom). Neem boterhammen mee, voor de soep zorgen wij.'

Kinderen die zaterdag gaan helpen, kunnen zich meteen aanmelden voor een eigen moestuintje waarmee ze binnenkort aan de slag kunnen. Tot aan oktober gaan kinderen liefst 18 soorten groente verbouwen, oogsten, bereiden én opeten. Er is plek voor 18 tuintjes. En uiteindelijk kom je thuis met onder meer eigen ketchup, pesto of lekkere soep. Voor informatie daarover kun je de facebookpagina van het Dakpark in de gaten houden, mailen naar hetty@dakparkrotterdam.nl of zaterdag even informeren.

Het Dakpark ligt tussen metro/tramstation Marconiplein en het Hudsonplein aan de Vierhavensstraat in Rotterdam-West.

Meer berichten