Opening Wellant mbo Rotterdam door wethouder Kasmi en innovator Roosegaarde
Opening Wellant mbo Rotterdam door wethouder Kasmi en innovator Roosegaarde (Foto: Wellant)

Groene opleidingen Wellant mbo Rotterdam op nieuwe locatie

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht plus foto plaatsen!

Op 19 februari werd de nieuwe locatie van Wellant mbo Rotterdam feestelijk geopend door onderwijswethouder Said Kasmi en innovator Daan Roosegaarde. De mbo-school is verhuisd van de Bosdreef naar een grondig verbouwd pand aan de Laanslootseweg. Met het luiden van de historische schoolbel werd het startschot gegeven voor modern groen onderwijs.

Bijdrage aan toekomstbestendige regio

Wethouder Kasmi was verheugd de nieuwe school te kunnen openen: “ Rotterdam heeft steeds meer mensen nodig die kunnen meewerken aan het vergroenen van de stad, die zorgen voor een leefbare stad waar het aangenaam toeven is en waar er aandacht is voor gezonde voeding. Kortom , Wellant leidt hier mensen op die bijdragen aan een toekomstbestendig Rotterdam. Ook past dit prima binnen het streven naar gelijke kansen voor ieder talent.”

Upgrade de wereld

De opening werd gestart met een inspirerende lezing van Daan Roosegaarde over de landschappen van de toekomst. Hij prikkelde vooral de studenten om ook te werken aan “een upgrade van de wereld”. Hoe kun je afval gebruiken om er iets nuttigs van te maken? Hoe kun je mensen betrekken bij projecten die de lucht schoner maken of die zorgen voor meer waterveiligheid? Mooie uitdagingen voor de studenten van Wellant.

Veel kansen in de regio

Ingrid Wijers, opleidingsmanager van Wellant mbo Rotterdam, gaf aan veel kansen te zien. “Wellantcollege investeert graag in Rotterdam. Er wordt hier actief gewerkt aan allerlei vraagstukken die naadloos passen bij de opleidingen die we hier aanbieden. Afgestudeerden Food, Dierverzorging en Urban Green Development dragen allemaal een belangrijk steentje bij aan een betere, mooiere en toekomstbestendigere regio. Een mooi voorbeeld vind ik bijvoorbeeld de samenwerking die we hebben met zorginstelling Laurens voor de opleidingen Dierverzorging en Dier & Management: dieren, studenten, ouderen en de kinderen van kinderdagverblijf Droomplaats profiteren daarvan.”

Meer berichten