Foto: AADHOOGENDOORN

Ontdek de nacht, de stad en elkaar bij Museumnacht010

Rotterdam - 'Herontdek de nacht, elkaar en de stad' bij Museumnacht010. Op zaterdag 2 maart openen bijna 40 kunst- en cultuurinstellingen 's avonds hun deuren. Er zijn meer dan 80 speciale activiteiten.

Het Nederlands Fotomuseum schijnt bijvoorbeeld licht op de schaduwzijde van fotografie met de installatie van Alfredo Jaar en bijpassende workshops. Het Belasting & Douane Museum geeft tijdens Museumnacht010 een speelse invulling aan Bizarre Belastingen met Schorem en de Barbier en wc-juffrouw Coby van Maaswater. Voor een andere kijk op kunst en kunstenaarschap duikt de bezoeker de diepte in bij kunstenaarsgesprekken in o.a. Foundation Mesh en Phoebus Rotterdam.

Maar er is nog veel mee. Reis terug naar de 17e eeuw voor een inkijkje in de Stijlkamers van het Schielandshuis, met een zelfgemaakte Coolsingelspar-cocktail van de Bloesembar. Bij Kunsthal Rotterdam geven bezoekers zich over aan 'The Night of Bittersweet' met onder meer Merol en karaoke met Wei Not Sing.

Museum Boijmans Van Beuningen zwaait af met een Bauhausfest vol verrassende acts. Verrast word je ook in Het Oogziekenhuis, waar ruim 17 activiteiten de bezoekers meenemen in de wereld rondom het oog en de kunst van het kijken.

Dansen kan onder meer bij Museum Rotterdam waar het HipHophuis een geschiedenisles geeft over de Rotterdamse uitgaansscene. TENT Rotterdam slaat de handen ineen met BRF Enterprises en danscollectief Amenti Movemeant, voor een innerlijke reis met fijne tunes. De hele tent - lees: Het Nieuwe Café - wordt verbouwd bij Het Nieuwe Instituut, tijdens Bouwhouse, met bijbehorende vierkante hapjes.

Museumnacht010 is een initiatief van de Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen en vindt plaats op 2 maart op allerlei plekken in Rotterdam, van 20.00 tot 01.00 uur. Passe-partouts zijn te koop via www.museumnacht010.nl. Reguliere tickets kosten 17,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 7,50 euro. Er gelden speciale kortingen voor houders van een CJP of Rotterdampas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden