Bewoners Charlois Zuidrand starten cursus reanimeren met gebruik AED

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht plus foto plaatsen!

Zaterdagmorgen 23 februari zullen 15 bewoners uit de wijk deelnemen aan de vier uur durende cursus reanimeren met gebruik van een AED. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Sinds kort beschikt Charlois Zuidrand over 2 buiten-AED`s die vierentwintig uur per dag voor hulpverleners bereikbaar zijn. Daarmee voldoet deze wijk aan de zogenaamde 6 minuten regeling. In een 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Ze bellen 112 , starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood.

Nadat de cursisten met goed gevolg de cursus hebben afgerond, ontvangen zij een officieel diploma van de Nederlandse Reanimatie Raad. Zij mogen zich dan officieel Burgerhulpverlener noemen. De cursus begint om 09.00 uur in de kantine van Punjab Cricket Club Rotterdam op de Zuiderparkweg. De cursus zal worden gegeven door Oranje Kruis bevoegde docenten van de vereniging St. Franciscus EHBO

Meer berichten