Foto:

Nieuwe voorstelling Jeugdtheater Hofplein: Metamorphose

Rotterdam - Metamorphose heet de fantasievolle voorstelling van Jeugdtheater Hofplein die 23 februari in première gaat en gemaakt is voor kinderen en gezinnen die mee willen denken over 'hoe het ook anders kan'. Een voorstelling die goed aansluit bij de actualiteit van protesterende scholieren die zich zorgen maken over de huidige klimaatverandering.

Tijdens Metaorphose onderzoeken de jonge spelers de invloed die zij hebben op de wereld om hen heen. Iedereen is hierbij nodig, ook het publiek! Het is dan ook geen traditionele theatervoorstelling van 'zitten en kijken', maar het is de bedoeling dat het publiek actief meedenkt.

Daarbij draait het om de vraag: wat doe je als je de kans hebt om echt opnieuw te beginnen en de dingen anders kan doen? Blijf je staan of verander je mee? Wanneer zet je dromen om in daden? Een thema dat goed aansluit bij de huidige beweging van Youth for Climate en de onlangs gehouden scholierendemonstratie (tegen verdere klimaatverandering) in Den Haag. De Hofplein-spelers zijn op hun eigen manier al maanden met hetzelfde thema bezig geweest wat tot deze geëngageerde voorstelling heeft geleid. Metamorphose is het debuut van theatermaker Karlijn Benthem die samen met de spelers onderzoekt hoe ons menselijk systeem werkt en hoe de mening van jongeren over de wereld om hen heen, waaronder Rotterdam, zou kunnen veranderen.
Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Kijk voor info/speeldata op www.hofpleintheater.nl.

Meer berichten