Bo Bendsneyder (links) met de nieuwe fabrieksmotor en medecoureur Steven Odendaal. (Foto: RW Racing GP)
Bo Bendsneyder (links) met de nieuwe fabrieksmotor en medecoureur Steven Odendaal. (Foto: RW Racing GP) (Foto: )

Motorcoureur Bo Bendsneyder gaat zelfverzekerd het nieuwe seizoen in

Rotterdam - Motorcoureur Bo Bendsneyder begint vol goede moed aan een nieuw seizoen. Zijn eerste jaar in de Moto2 was teleurstellend voor de Rotterdammer, met tegenvallende resultaten en een voortijdig einde door een open beenbreuk toen zijn motorblok ontplofte. Grotendeels hersteld heeft hij hoge verwachtingen van het NTS RW Racing GP Team, dat vanaf eind maart negentien weekenden in vrijwel alle werelddelen om de punten rijdt.

Door Emile Hilgers

"Ik ken de jongens uit het team en het klikt tussen ons", zegt de 20-jarige racer. "De samenwerking met mijn co-chief Hans Spaan is goed. De eerste, onofficiële test op het circuit in Valencia was geslaagd. Het frame is van NTS, een Japanse fabriek, het blok van Triumph. Nieuw dit seizoen is dat we met een 665cc motor rijden. Die is iets zwaarder en sneller dan de 600cc, wat je vooral in de lagere toeren merkt."

Bo legt desgevraagd uit dat hij bewust heeft gekozen voor een fabrieksteam en niet voor een standaardfiets, zoals superbiker en stadgenoot Michael van der Mark. "In de superbike heb je maar een stuk of zes, zeven echte toppers waarvan Michael er één is. Overstappen naar de MotoGP vanuit die klasse lukt maar weinigen. Al op jonge leeftijd hebben mijn vader en ik besloten dat we het hoogste eruit willen halen en dat is de MotoGP. De stap van de Moto3 naar de Moto2 is gelukt, nu nog de volgende."

Na het ongeval in Japan moest Bo een week wachten voordat hij naar Nederland kon voor een operatie. Een dikke knie vertraagde vervolgens de revalidatie, maar inmiddels is hij nagenoeg pijnvrij. "De pinnen en schroeven zitten nog wel in mijn been, die gaan er pas de volgende winter uit. Ik denk dat ik gewoon voluit kan rijden komend seizoen, het kan wel pijnlijk zijn als ik op mijn knie val."

Bo heeft er alle vertrouwen in dat hij met zijn nieuwe team goede resultaten kan behalen. "In het verleden hebben meer Nederlandse coureurs voor dit team gereden, veelal zonder grote successen. Ik geloof er in dat ik met deze fiets snel kan rijden. Het zou mooi zijn om als Nederlandse coureur in een Nederlands team voorin te eindigen, dat zou een goede promotie zijn voor de motorsport."

Meer berichten