Fragment uit de docu Andere Tijden Sport: Willem die gisteravond werd uitgezonden en nog via Uitzending Gemist is terug te kijken.
Fragment uit de docu Andere Tijden Sport: Willem die gisteravond werd uitgezonden en nog via Uitzending Gemist is terug te kijken.

'Deze week word ik 75 jaar. En dat houdt nogal wat mensen bezig, krijg ik het idee'

Rotterdam - Hij moet er zelf natuurlijk helemaal niks van weten, maar ja, als je Willem van Hanegem heet en je wordt 75 jaar dan is er uiteraard geen ontkomen aan. En dus is er donderdag een groot(s), al lang en breed uitverkocht, gala in de Doelen rond de Kromme, pakt tijdschrift Voetbal International uit met een special en worden we via diverse docu's op tv en bijlages in de kranten herinnerd aan de onnavolgbare, geniale en volstrekt unieke voetballer die ook buiten de lijnen altijd onaangepast bleef.


Omdat je nu eenmaal niet alles kunt lezen en zien, hebben we hieronder een selectie gemaakt van uitspraken over 75 jaar Willem van Hanegem.
'De Kromme is een icoon zonder dat hij er een wil zijn, eentje met menselijke trekjes aan wie je je ook kunt ergeren. Dat zijn de leukste' (De Volkskrant)
'Naar Van Hanegem kijken, was alsof je naar het museum ging' (Frank Snoeks, NOS)
'Van Hanegem oogt in Willem vaak als popster, met z'n lange haren, sigaret, drankje. Ogenschijnlijk altijd zijn ontspannen zelf, een spottend lachje om de lippen' (Trouw)
'Vroeger zeiden ze weleens: je ziet er niet goed uit. Nu zeggen ze: je ziet er goed uit. Ik vertrouw het niet' (Willem in NRC)
'Deze week word ik 75 jaar. En dat houdt nogal wat mensen bezig, krijg ik het idee' (Willem in het AD)


Andere Tijden Sport: Willem is terug te kijken via Uitzending Gemist. Kijk daarvoor op www.uitzendinggemist.net/aflevering/465743/Andere_Tijden_Sport.html

Ode aan de Kromme is te zien op Fox op Willems verjaardag (20 februari), op 23 maart volgt op dezelfde zender nog een docu over de Kromme.

Meer berichten