Robin van der Sman had met twee assists een groot aandeel in de overwinning
Robin van der Sman had met twee assists een groot aandeel in de overwinning (Foto: Jeroen van der Sman)

R.V.&A.V. Sparta wint van SSS

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht plus foto plaatsen!

Zaterdagmiddag stond de lastige uitwedstrijd tegen SSS op het programma voor de Spartanen. Lastig omdat de thuisploeg, zeker in hun eigen thuishaven, altijd wel een stapje harder zet als men tegen Sparta speelt.

Niets van dit alles was echter terug te zien in de 1e helft. De Spartanen waren heer en meester op het veld en waren de thuisploeg op alle fronten de baas.

Dit werd ook in de score uitgedrukt want voor de rust namen de Spartanen een dik verdiende 0-2 voorsprong door doelpunten van Rhandy Rademaker en Robin Verhorst. Hierbij viel nog te noteren dat het knappe voorbereidende werk bij beide treffers verricht werd door Robin van der Sman (foto).

Met Joey Kars voor de in de kleedkamer geblesseerd achtergebleven Rhandy Rademaker werd er na een kopje thee gestart aan de 2e helft. Het spel van de Spartanen was een stuk minder en men liet SSS geloof houden in een beter resultaat.

Dit werd versterkt door een uit de lucht gevallen tegendoelpunt in de 64e minuut waarbij de kopbal met een boog over de net ingevallen keeper Massimo van Ewijk heen ging.

De thuisploeg zette een tandje bij en ging op jacht naar meer. De Spartaanse verdediging stond echter hun mannetje en wist echt gevaarlijke kansen voor SSS te voorkomen. Daar tegenover stond dat de Spartaanse aanvallers ook niet echt meer tot grote kansen kwamen.

De vandaag goed leidende scheidsrechter van dienst Dhr van der Perk, maakte na een kleine 93 minuten speeltijd een einde aan de overigens zeer sportieve wedstrijd. De formatie van trainers Robert Verbeek en Ben Ruter mocht, zeker op basis van de 1e helft, verdiend aanspraak maken op de overwinning.

Minder goed nieuws vandaag waren de met blessures uitgevallen Rhandy Rademaker en keeper Mark Sneep. Positief om te melden was de terugkeer van Massimo van Ewijk die na enkele weken blessureleed weer fit genoeg is om zijn plaats onder de lat in te nemen.

Zaterdag 23 februari wacht er een thuiswedstrijd op Nieuw Terbregge. Om 14.30 uur wordt er dan gespeeld tegen CWO.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta; Mark Sneep (61e Massimo van Ewijk), Kevin Jumelet, Jelano Tavares (79e Kenny van Gent), Yannick van der Sman, Danny Abbing, Gino Verbeek, Rhandy Rademaker ( 46e Joey Kars), Danny Langstraat, Robin van der Sman, Robin Verhorst, Wouter van der Werff.

Meer berichten