'The Amazing Stroopwafels Oude Maasweg kwart voor drie. Het verbazingwekkende verhaal van The Amazing Stroopwafels'
'The Amazing Stroopwafels Oude Maasweg kwart voor drie. Het verbazingwekkende verhaal van The Amazing Stroopwafels' (Foto: )

Ontroerend en hilarisch boek over de The Amazing Stroopwafels

Rotterdam - 'The Amazing Stroopwafels Oude Maasweg kwart voor drie. Het verbazingwekkende verhaal van The Amazing Stroopwafels' is een geweldig boek geworden! Donderdag 14 maart verschijnt het boek. Het is geschreven door Merlijn Kerkhof, de zoon van zanger Wim Kerkhof.

Het boek van Merlijn begint met een grappige vergelijking. Net als ooit de kinderen van Bach, laat hij de naam van zijn vader óók voortleven in de geschiedenis.

'Op 21 maart 1685 werd in het Thüringse stadje Eisenach Johann Sebastian Bach geboren. Hij groeide uit tot een lokale bekendheid. Dat hij postuum toch nog wereldberoemd werd, had alles te maken met zijn componerende zoons, die het verhaal van hun vader doorvertelden en toonden hoe bijzonder zijn muziek is.'

'Op 21 maart 1979 gaven op de Rotterdamse Lijnbaan The Amazing Stroopwafels hun eerste optreden. De zanger, Wim Kerkhof, groeide uit tot een lokale bekendheid. Dat hij veertig jaar na de oprichting toch nog wereldberoemd werd, had alles te maken met zijn zoon, die het verhaal van zijn vader doorvertelde en toonde hoe bijzonder zijn muziek is.'

Als het aan Merlijn ligt, zijn The Amazing Stroopwafels de allerbeste band van Nederland. Objectief is hij niet. De frontman is Wim Kerkhof: Fenomenaal liedjesschrijver, wereldreiziger en zijn zorgzame vader.

Oude Maasweg kwart voor drie is het verhaal van een band die niet in een hokje te stoppen is, een doldwaze roadtrip door vier decennia Nederlandse popgeschiedenis, maar bovenal het verhaal waarin de man tegen wie Merlijn zo opkijkt gaandeweg steeds menselijker wordt. Een even ontroerend als hilarisch boek over een vader en een zoon.

The Amazing Stroopwafels (1979) onttrekken zich aan alle wetten van de popmuziek. Ze hebben geen manager, geen roadies, geen groot platenlabel. Toch (of juist daardoor?) zijn ze de meest optredende band van Nederland: in veertig jaar speelden ze bijna zevenduizend keer. Hun klassieker 'Oude Maasweg' staat steevast hoog in de Top 2000.

Meer berichten