Impactmakende jongeren
Impactmakende jongeren (Foto: Young Impact)

Studenten Albeda komen in actie voor een betere wereld

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht plus foto plaatsen!

Op 19 februari nemen studenten van Albeda het heft in eigen handen. Zij gaan hun eigen sterke punten inzetten om problemen aan te pakken die ze zien in hun omgeving. Ze worden daarbij geholpen door Young Impact, een initiatief dat jongeren stimuleert om talenten te ontwikkelen en daarmee in actie te komen voor iets wat zij belangrijk vinden.

Deze acties worden ‘challenges’ genoemd en daarmee willen de studenten een directe positieve impact maken op een ander. Denk aan een high-tea voor eenzame ouderen, een sporttoernooi voor kansarme kinderen of een opruimactie in Rotterdam. Albeda geeft een hoge prioriteit aan maatschappelijke betrokkenheid van studenten. Dat is de reden dat men voor een langere periode aan de slag gaat met het programma van Young Impact.

Alle studenten die met Young Impact in actie komen, verdienen een ticket voor de Young Impact Celebration in Rotterdam Ahoy. Dit is een avond waarop veel inspirerende verhalen en sprekers en veel nieuwe artiesten optreden. Afgelopen jaar stonden bijvoorbeeld Ronnie Flex, Teske de Schepper, Rico Verhoeven en StukTV op het podium. De editie van dit jaar vindt plaats op 12 juni.

Meer informatie over dit gratis scholenprogramma vind je op www.youngimpact.nl.

Meer berichten