CuliNESSE in gesprek met omwonenden over nieuwe festivallocatie Oeverpark

Rotterdam - De negende editie van culinair muziekfestival CuliNESSE vindt van donderdag 29 augustus tot en met zaterdag 31 augustus plaats in het Oeverpark, aan de zuidzijde van het Nesselande-strand. In verband met de start van de bouwplannen voor de huidige locatie op het noorderstrand, moet CuliNESSE verhuizen.

Woensdag 13 februari is de nieuwe locatie definitief bekend gemaakt. In 2018 is een grote publieksenquête afgenomen, waarbij is gekeken naar de wensen en feedback van bezoekers. "Ruimte, routing en drukte waren veelvoorkomende aandachtspunten. Door gebruik te maken van het strand voor de culinaire deelnemers en het Oeverpark voor het muziekpodium, wordt de beleving voor bezoekers een stuk ruimer. Ook zal er in 2019 een nieuw, derde podium, op het strand, bijkomen. Dus eten en muziek gaan nog steeds samen." geeft Brendo Festen van CuliNESSE aan. "We gaan investeren in een succesvolle verhuizing en een mooie editie in 2019."

De organisatie zal in maart een informatieavond houden om omwonende te informeren over de plannen. "Een van de redenen om deze locatie te kiezen is het feit dat we met CuliNESSE in Nesselande konden blijven. We streven naar een mooi festival, vooral voor en door de buurt. We gaan graag in gesprek met de direct omliggende bewoners." De woningen aansluitend aan het nieuwe terrein zullen spoedig een brief ontvangen met meer informatie. Voor vragen kan er contact worden opgenomen via info@culinesse.nl.

Festival CuliNESSE is inmiddels gestart met de kaartverkoop, die erg hard gaat. Met artiesten als Guus Meeuwis, BLØF, Clouseau, DI-RECT, Douwe Bob, Davina Michelle, Jett Rebel, Waylon en Wulf gaan de tickets met rap tempo over de toonbank. De organisatie verwacht spoedig de eerste festivaldag uit te verkopen.

Meer berichten