De kantine van HPC Charlois viert alvast een feestje vanwege het feit dat er een Gouden Schoolkantine Schaal is verdiend.
De kantine van HPC Charlois viert alvast een feestje vanwege het feit dat er een Gouden Schoolkantine Schaal is verdiend. (Foto: )

Gouden Schoolkantine Schalen aan Rotterdamse scholen uitgereikt

Rotterdam - OPDC Rotterdam, HPC Centrum en HPC Charlois ontvangen een gouden Schoolkantine Schaal 2019. De scholen hebben hard gewerkt om het aanbod in de kantine gezonder te maken. Het oog van leerlingen valt tegenwoordig meteen op de ruime keuze van gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van waterkannen op de balie.


"Dit schooljaar zijn we begonnen met een gezond assortiment in de kantine en het was echt een omslag, ook bij collega's. Iedereen is er bewust mee bezig en geven elkaar gezonde recepten met tips en als tussendoortje wordt bijvoorbeeld yoghurt met fruit gegeten", vertelt Wim van Starrenburg, locatieleider OPDC Rotterdam Noord.
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezond leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen en te behouden.

HPC Centrum heeft voor het derde jaar op rij een gouden Schoolkantine Schaal. "Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en drinken en het maken van gezonde keuzes hierbij. In de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar", aldus directeur Jamie Visser. Ook OPDC Rotterdam presenteert de schaal op kantinebalie. Volgende maand krijgt ook HPC Charlois de gouden Schoolkantine Schaal 2019, door het Voedingscentrum uitgereikt.

De Gezonde Schoolkantine De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Meer berichten