Foto:

Mariska Pomp is de meest diervriendelijke Rotterdammer van 2018

Rotterdam - Mariska Pomp is de meest diervriendelijke Rotterdammer van 2018, vindt de Partij voor de Dieren. Ze kreeg donderdag 14 februari, Valentijnsdag, de oorkonde die bij de titel hoort. Mariska is initiatiefneemster van de petitie die pleit voor terugkeer van het dierenasiel in Rotterdam. Door Mariska's petitie 'Dierenopvang in Rotterdam moet terug!' hebben ruim 2.300 mensen kunnen aangeven dat zij de opvang en verzorging van dieren in een kwetsbare situatie belangrijk vinden en dat er weer een volwaardig dierenasiel in de stad moet komen.

In voorgaande jaren is de oorkonde uitgereikt aan onder andere de Rotterdamse brandweer, Vogelklas Karel Schot, de dierenvoedselbank en Stichting Zwerfkatten Rijnmond.

Dit jaar gaat de oorkonde dus naar Mariska en iedereen die zich bij haar initiatief heeft aangesloten. Inmiddels zijn er plannen in de maak voor de terugkeer van het dierenasiel in Rotterdam.

Fractievoorzitter Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam: "Van Rotterdammers als Mariska moet je het als politiek hebben. Iemand die opkomt voor de belangen van hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. Waarbij ze de politici met een massaal ondertekende petitie laten blijken dat de stad weer een asiel wil hebben. Hartstikke goed!"
De oorkonde wordt traditioneel elk jaar op 14 februari, Valentijnsdag, uitgereikt. Deze keer vond de uitreiking plaats in de tuin van het Stadhuis aan de Coolsingel.

Meer berichten