Alpacaveulen van Plaswijckpark heeft een naam... Guapa!

Rotterdam - Op 18 januari verwelkomde Plaswijckpark een wit alpacaveulen in de kudde. Haar naam - Guapa, wat in het Spaans mooi meisje betekent – werd gekozen via een namenwedstrijd. Er waren meer dan 700 inzendingen en de uiteindelijke winnaars zijn afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet.  


De winnaars hadden een heuse meet & greet met de kleine Guapa. Samen met hun introducees werden ze door de dierenverzorging en twee alpacamannetjes opgehaald bij de entree van Plaswijckpark. Na een lekkere wandeling met deze dieren gingen ze naar de stal waar Guapa, haar moeder, de andere vrouwelijke alpaca's en een tweede veulen staan.

Daar aangekomen kregen de winnaars extra informatie over de alpaca's en was er de mogelijkheid om hen van dichtbij te bekijken. Dat gebeurde vanaf het looppad rondom de weide. De moeder van Guapa is erg beschermend tegenover haar kleintje en heeft de neiging om te spugen als 'vreemden' te dichtbij komen. Na ongeveer 30 minuten werd de meet & greet afgerond. De winnaars kregen een leuke goodiebag mee als aandenken en konden de rest van de dag in het park verblijven.

Kijk voor meer informatie op www.plaswijckpark.nl of bel 010 – 418 18 36. 
Plaswijckpark is ook deze winter dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 

Meer berichten