met video

25.000 euro beloning voor gouden tip in zaak Dairon

Rotterdam - Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de schietpartij waarbij Dairon Alberto om het leven kwam. De politie op die manier verdere escalatie van geweld en nieuwe schietpartijen te voorkomen. Hieronder kun je de uitzending van Opsporing Verzocht terugkijken waarin de zaak werd behandeld.  


Dairon werd 28 oktober 2018 op Katendrecht neergeschoten. Sindsdien doet een team van 25 rechercheurs onafgebroken onderzoek. Onlangs breidde het onderzoek zich uit naar Curaçao. Eén van de scenario's van het onderzoeksteam is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. Daarmee is het niet ondenkbaar dat de liquidatie van Dairon weer tot een andere schietpartij zal leiden.
Om die geweldspiraal te doorbreken, is de hulp van tipgevers nodig. De veronderstelling is dat er meerdere mensen zijn die belangrijke informatie hebben, maar deze niet met de politie willen delen. Er is politie en Openbaar Ministerie alles aan gelegen om een nieuwe schietpartij in een woonwijk met kans op onschuldige slachtoffers te voorkomen. Daarom stelt het Openbaar Ministerie nu 25.000 euro beschikbaar voor de gouden tip die leidt naar de daders van de schietpartij aan de Rechthuislaan.

Lees hier het hele bericht.

Meer berichten