Schatgraven in het eigen verleden op zoek naar het mooiste verhaal.
Schatgraven in het eigen verleden op zoek naar het mooiste verhaal. (Foto: pr)

Schrijf je eigen levensverhaal bij Volksuniversiteit Rotterdam

Rotterdam - Door grote belangstelling voor de schrijfcursus 'Het verhaal van je leven' start er op 14 maart een extra groep bij Volksuniversiteit Rotterdam. In de cursus, leren deelnemers hun herinneringen op te halen en op te schrijven. “Zodat ieder het verhaal van zijn/haar leven op een boeiende manier kan vertellen”, stelt docente Heleen Schoone. “Iedereen is namelijk een bron van verhalen.”


En elk leven is de moeite waard om beschreven te worden, is het uitgangspunt van deze cursus. “Die geschiedenis ligt vast in foto’s, brieven, huizen en namen, in een eerste fiets of horloge, de vergeelde foto van een grote liefde, het gereedschap van opa of een paar kinderschoentjes: een koffer vol grappige, inspirerende en droevige verhalen.”

Schatgraven

Tijdens de cursus gaan deelnemers schatgraven in dit eigen verleden. “Ontdek hoe u herinneringen kunt ophalen en leer ze op te schrijven, met plezier en voor uw plezier. In de lessen doen we associatie- en schrijfoefeningen. U krijgt huiswerk mee voor de volgende les. Iedereen kan meedoen, schrijfervaring is niet nodig.”

Aanmelden kan via deze link: www.volksuniversiteitrotterdam.nl/vaardigheden/schrijven/het-verhaal-van-je-leven

Meer berichten