Jim thuis in januari 2018 met onafscheidelijke Caballero-sigaret. (Foto © Wim de Boek/Vandaag & Morgen)
Jim thuis in januari 2018 met onafscheidelijke Caballero-sigaret. (Foto © Wim de Boek/Vandaag & Morgen)

Met het overlijden van Jim Postma is Rotterdam een icoon kwijtgeraakt

Rotterdam - Met het overlijden van Jim Postma is Rotterdam deze week een groot icoon kwijtgeraakt. Postma was een zeer bekend gezicht in de lokale journalistiek, het kroegleven en in 'zijn' Provenierswijk. Postma (1948) overleed in de nacht van zondag op maandag.

Jim Postma was een journalist in hart en nieren. Hij werkte jarenlang bij de legendarische Rotterdamse krant Het Vrije Volk, schreef columns en stond later aan de basis van Vandaag & Morgen, de website waar hij tot zijn dood hoofdredacteur van was. Postma leverde de laatste jaren ook op onregelmatige basis verhalen aan voor De Havenloods. Vaak voor onze website, maar vrijwel altijd waren de stukken óók bijzonder genoeg voor een plekje in de papieren krant. Het nieuws van zijn dood kwam voor ons ook als een schok. We wensen al zijn vrienden en nabestaanden veel sterkte toe.

Vrijdag 15 februari begint Jim aan zijn laatste reis. Om 16.30 uur kan, in stilte, afscheid worden genomen in Laurentius, Crooswijk. Om 17.00 uur vindt de crematie plaats. Daarna, vanaf 18.00 uur zijn al Jims vrienden en bekend welkom om mee te gaan op zijn gebruikelijke kroegentocht: Café Companje (Teilingerstraat), café Centraal en café De Bel. 

Bij Vandaag & Morgen kun je uiteraard prachtige verhalen ter nagedachtenis van Jim Postma vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden