Foto:

Chicks And The City gaan verder in de bieb met talkshow, podcast en battles

Rotterdam - Na acht mooie radiojaren bij Rijnmond gaat het succesvolle project Chicks And The City (CATC) samenwerken met Bibliotheek Rotterdam. Op de jongerenvloer van de 'grote bieb' worden vanaf 13 februari voortaan iedere woensdagavond een talkshow en podcast opgenomen. De show belooft bijzondere gasten en spraakmakende verhalen en wordt online gestreamd. Iedereen is welkom.

Door Els Neijts

Programmamaakster Natasja Morales begeleidt CATC al sinds 2005, maar sinds oktober 2018 ligt de focus op podcasts, dé immens populaire manier om je audio- of videoboodschap de wereld in te schieten. Amber, Shanely, Cheyenne en Ashanti doen niet voor elkaar onder in enthousiasme. Toch benoemen ze alle vier andere accenten in hun persoonlijke groei. "Dat is ook het leuke. Je werkt in een een groep met totaal verschillende meiden. Daardoor kun je zóveel van elkaar leren. Opleiding en achtergrond doen er niet toe", verzekert Cheyenne (19).

Amber (21) beaamt dat het delen van de ambitie om een flitsende show neer te zetten een band geeft. "Het is onder elkaar echt geen kippenhok, eerder een warm bad waar je in terecht komt. Cheyenne en ik hebben de opleiding redactiemedewerker op het Grafisch Lyceum gedaan, dus wij brachten onze skills mee. Die ontwikkelen we nu verder door ook in de praktijk shows te maken."

Shanely (17) was in eerste instantie verre van enthousiast over meedoen aan Chicks. "Ik ben er door een schoolproject ingerold. Toen Natasja vertelde dat we zelf een show gingen maken dacht ik Bah, mag ik weg? Maar toen ik óók nog moest presenteren, ging totaal onverwacht de knop om. Van Nooit meer naar Dit wil ik altijd! Het is zo'n ervaring als er naar je geluisterd wordt. Ook de mensen die ik interview bleken me heel erg te inspireren. We hadden eens een meisje met baarmoederhalskanker in de show. Ze was op dat moment gelukkig al 'schoon' en bleek zo sterk dat ik dacht Als zij dát kan, kan iedereen mentaal veel meer aan dan vaak gedacht wordt."

Ashanti (24) overwon vooral haar verlegenheid. "Ik heb echt mijn grenzen verlegd en durf nu veel meer. Toen Natasja me vroeg te pitchen op het Albeda College om meisjes enthousiast te maken voor Chicks And The City was die eerste keer een hele belangrijke overwinning voor me."

Natasja onderstreept dat het de tweede keer al helemáál goed ging. "Bij Chicks kun je trouwens ook áchter de schermen je aandeel leveren. Bij live streaming bijvoorbeeld komt veel techniek kijken en met je mobiel professioneel leren filmen is ook een optie. In de vergaderingen kun je behalve ideeën spuien ook kiezen wat je zou willen doen."

De doelgroep van Chicks And The City is in feite iedereen. Natasja: "Al zijn de ideeën en uitvoerenden jong. Bovendien zetten we ook 'super-dudes' in de spotlights, en boys én girls komen in battles tegenover elkaar te staan. Natuurlijk met onderwerpen als seks."

Ook zin gekregen om mee te doen? Kijk dan op www.chicksandthecity.nl en stuur een mailtje naar info@chicksandthecity.nl

 

Meer berichten