Rotterdams trots Amira Tahri (9 jaar pas!) tweede in landelijke Kleurrijke Top 100!

Rotterdam - Wow! Het Rotterdamse kickboks-fenomeen Amira Tahri (9 jaar pas!) staat tweede in de landelijke Kleurrijke Top 100! 'Ze geeft jonge vrouwen zelfvertrouwen. The Champ is here!' Alleen Ajax-voetballer Hakim Ziyech staat hoger dan Amira.

Amira is Europees- en tweevoudig wereldkampioen kickboksen. Op haar negende reist ze al de wereld over en vecht ze buiten Nederland op competitie niveau wegens de leeftijdsrestricties die hier gelden. Amira geeft regelmatig clinics en shows op grote bijeenkomsten en vechtsportgala's. Amira is na 22 partijen nog ongeslagen.

Motivatie van de jury: 'Op zo een jonge leeftijd al zo een techniek en snelheid en ze geniet van de sport. Het geeft jonge vrouwen zelfvertrouwen en weerbaarheid en de steun die zij ontvangt is geweldig. Check op haar Instagram de filmpjes van haar trainingen; absoluut de toekomst van het kickboksen. In een tijd van Playstation en Fortnite verslavingen onder de jeugd is Amira een verademing. The Champ is here!'

De Kleurrijke Top 100 is een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders als antwoord op de huidige top lijsten zoals de Quote500, de top 200 van de Volkskrant en de top 100 van OPZIJ.

De lijst wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie die op zoek gaan naar kleurrijke en inspirerende talenten uit verschillende lagen en genres van de samenleving. En mensen kunnen anderen online voordragen. De nummering in de lijst zegt niks over iemand's relevantie of invloed. De nummer 1 wordt in goed overleg gekozen naar aanleiding van actualiteit en zichtbare invloed (1 t/m 10 is namelijk Media).

Bekijk hier de hele lijst!

Meer berichten