'Ons plein is niet meer grijs en saai, maar groen, uitdagend en leerzaam.'
'Ons plein is niet meer grijs en saai, maar groen, uitdagend en leerzaam.' (Foto: )

Het plein waar iedereen al heel lang van droomde

Rotterdam - Onder grote belangstelling van ouders, schoolkinderen en wijkgenoten is vorige week het nieuwe, groene schoolplein van de Talmaschool in Crooswijk geopend. Vanaf nu geen saaie stenen meer, maar klimmen en klauteren!

"Dit is het plein waar we al heel lang van droomden", vertelt schooldirecteur Monique Degeling. "Ons plein is niet meer grijs en saai, maar groen, uitdagend en leerzaam."

"We zijn gewaarschuwd. Onze kinderen komen nu vaker met vieze kleren uit school", vertelt de moeder van Joep uit groep 2. "Prima toch? Wat is er nou leuker dan op boomstammen en over keien klimmen? En over een tijdje plukken onze kinderen noten en bessen in de pauze!"

Niet alleen het schoolplein van de Talmaschool wordt aangepakt, de school is volop in beweging. Kort geleden richtte de school een speciale afdeling voor hoogbegaafden op, die al heel populair is.

"Crooswijk is flink veranderd", vertelt Degeling. "Er is hier veel gesloopt en er zijn veel nieuwe huizen gebouwd. Onze school verandert met de wijk mee, want ook de nieuwe inwoners weten onze school te vinden. Zo wordt de school een goede afspiegeling van de wijk. Daar zijn we heel trots op!"

Meer berichten