Foto:
Columns

'Dansen op stoelen, knuffelen met vreemden en gooien met bier.'

Rotterdam - Hier is de column van Faayyaaz van Dijk uit De Havenloods van deze week. Faayyaaz begreep eerst helemaal niets van zijn bezoekjes aan de Kuip, maar nu is ie ook gegrepen door het Feyenoord-virus. 'Dansen op stoelen, knuffelen met vreemden en gooien met bier.'

'Ik ben getrouwd met een rasechte Feyenoorder en daardoor ook terecht gekomen in een rasechte Feyenoord-familie. Voetbal? Ik? Ik zat liever in de wijnbar wijntjes te drinken of lag in bad met een magazine, categorie mode magazine. Een paar keer ben ik mee geweest naar een voetbalwedstrijd in de Kuip. De eerste keer begreep ik er helemaal niks van, ze wisselden tijdens de tweede helft van doel en ik vroeg: 'Hallo, ziet niemand dat het scorebord niet klopt?' Mijn Feyenoord-familie barstte in lachen uit. Dat bier gooien ook... Waarom gooit men met bier tijdens een wedstrijd? Een doelpunt voor, een doelpunt tegen, hup je bier in de lucht. Zat ik daar in mijn flamboyante outfit bier op te vangen.

Maar opeens begreep ik het spel, de sfeer, de samenhorigheid, de hysterie en de emoties. Sinds dit seizoen heb ik zelfs een seizoenkaart. Ja, ik heb een seizoenkaart! Ik ga tegenwoordig naar Feyenoord-wedstrijden, ingepakt als Michelin-mannetje tegen de kou. Is weer eens wat anders dan eten bij een restaurant met een 'Michelin'.

Met gebalde vuisten schreeuw ik mee bij elk doelpunt! Ik vraag me af aan wiens kant de scheidsrechter staat en ik gebruik woorden en joel termen waarvan ik niet wist dat ze bestonden, niet van die nare hoor!

Na de laatste wedstrijd tegen Ajax is daar dansen op stoelen bijgekomen. Knuffelen met wildvreemden en ja, dus ook (per ongeluk), bier in de lucht gooien: het merendeel kwam over mijzelf heen. Ik hoop niet dat ik een keer mijn nek breek door die gladde toestanden!

Ja, lieve mensen. Ik ben besmet met het Feyenoord-virus en ik snap dus dat je soms echt goed ziek kunt zijn als ze verliezen. Vroeger was ik een 'mooi weer-supporter' en vond ik winnen vooral gelijk staan aan gezelligheid. Maar nu is het anders en ga ik altijd, wat er ook gebeurt. Weer of geen weer, doelpunt of geen doelpunt, ik zit gewoon weer in de Kuip.'

Faayyaaz van Dijk (Faayyaaz@indebuurt.nl) is redacteur bij indebuurt.nl/Rotterdam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden