Ben Wijnstekers en Robert Siebum met de Gouden Kantineschaal bij het Comenius College Prins Alexander.
Ben Wijnstekers en Robert Siebum met de Gouden Kantineschaal bij het Comenius College Prins Alexander.

Ben Wijnstekers reikt Gouden (Kantine)Schaal uit aan Comenius College

Rotterdam - Het Comenius College, middelbare school voor mavo en havo aan de Kromhoutstraat 1-7, heeft er met veel partijen naartoe gewerkt. En het is hen gelukt. Donderdag 7 februari overhandigde Ben Wijnstekers, oud-voetballer van het Nederlands elftal en Feyenoord, in de aula van de school de Gouden Kantineschaal van het Voedingscentrum aan directeur Robert Siebum. De onderscheiding werd uitgereikt na een scan van het Voedingscentrum die duidelijk maakte dat de kantine aan de eisen van gezonde voeding voldeed.


" Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam, trof ik een kantine in de klassieke zin aan met broodjes gehaktbal, kroket en hamburger. Toen dacht ik: 'Dat kan toch niet?' Je hebt als school toch een voorbeeldfunctie. Bovendien zijn er ook richtlijnen vanuit de overheid betreffende gezondheid, rookvrij etc. Dan kun je het niet verkopen dat je in de kantine dat soort vette happen hebt. Ik heb het aangekaart bij bedrijfsvoering en bij de ouderraad. Die waren er allemaal voor om dat te veranderen. We zijn toen met het hele Comenius College naar een nieuwe cateraar gegaan, Catermaat. Zij weten wat meer over een gezonder aanbod. Ook hebben we met leerlingen rond de tafel gezeten om te praten over wat gezond voor ze is, ook in brede zin, voor wat betreft telefoons en dergelijke. De gemeente is er ook bij betrokken geweest en heeft een beleidsplan voor de school helpen schrijven want het gaat verder dan de kantine alleen. We krijgen ook nog watertappunten. Catermaat zorgt voor het aanbod in de kantine. De leerlingen denken mee maar zullen wel wat moeten inleveren. Uit de scan van het Voedingscentrum bleek dat wij aan de eisen voldoen en daarom werden we bekroond met de Gouden Kantineschaal", legt Siebum uit.

Aan de uitreiking van de schaal wilde de school een feestelijk tintje geven.
Siebum over de prominente gast: "Iemand van de ouderraad kent Ben Wijnstekers en heeft gevraagd of hij hieraan wilde meewerken. Op 7 februari werd de Gouden Kantineschaal door hem overhandigd. We hadden klas 1 en 2 uitgenodigd omdat die klassen het langst zullen genieten van het gezonde aanbod en om het overzichtelijk te houden in de aula. Zij kregen wat te drinken en een fruit-spies. Ben Wijnstekers vertelde iets over het belang van gezond eten en herinnerde zich uit zijn voetbaltijd dat er in de rust werd gerookt. Leerlingen konden met hem op de foto en ook een handtekening krijgen. Het was heel leuk."

De Gouden Kantineschaal betekent voor de school dat je stapje voor stapje dingen doet in het belang van allemaal.
"Leerlingen in klas 1 en 2 hebben ook het vak Sport & Health. Ze krijgen extra sport maar ook les in wat gezond is. Wat is een gezond lijf? Hoe houd je het gezond en wat doet sporten met je lijf? Ook komt hier wekelijks een kistje met fruit voor de medewerkers. Dat wordt goed gebruikt. Als ik gasten heb, bestel ik ook mijn bruine triangel met zalm en dat is erg lekker hoor!", besluit Siebum.

Meer berichten