Julio Poch
Julio Poch

Julio Poch signeert zijn boek 'Acht jaar onschuldig vast'

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht plus foto plaatsen!

Signeersessie Julio Poch in Boekhandel Snoek

Zaterdag 16 februari 2019

Aanvang 13.00 uur 

Julio A. Poch werd in 1952 geboren in Buenos Aires. Hij was van 1974 tot 1980 gevechtspiloot van de Argentijnse marine.

Vanaf 1988 vloog hij voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia en verhuisde hij naar Nederland. In 1995 nam hij de Nederlandse nationaliteit aan.

‘U wordt aangehouden voor uitlevering aan Argentinië.’ Voor de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch vormden deze woorden het begin van een jarenlange nachtmerrie.

Na een tip uit Nederland werd hij op 22 september 2009 in Valencia, tijdens zijn laatste vlucht voor zijn pensioen, gearresteerd op verdenking van het uitvoeren van dodenvluchten tijdens de militaire dictatuur in Argentinië.

Acht jaar lang, 2990 dagen, bracht hij daarna door in de gevangenis in afwachting van de uitspraak in een megaproces. Uiteindelijk werd hij op 29 november 2017 vrijgesproken.

In Acht jaar onschuldig vast vertelt Julio Poch voor het eerst zijn hele verhaal. Hoe kon hij in zo’n nachtmerrie verzeild raken? Hoe lukte het hem en zijn advocaten zijn onschuld te bewijzen? Hoe sleet hij zijn dagen in de gevangenis? Ook blikt Poch terug op zijn leven in  Argentinië ten tijde van het Videla-regime, zijn opleiding en carriere als gevechtspiloot en zijn komst naar Nederland.

Acht jaar onschuldig vast. Mijn verhaal | Julio A. Poch | ISBN 978 94 600 39379 | 351 pagina’s | paperback | € 21,99 

Meer berichten