Robin Verhorst is onderweg naar zijn trouwste supporter na de beslissende 3-2
Robin Verhorst is onderweg naar zijn trouwste supporter na de beslissende 3-2 (Foto: Jeroen van der Sman)

R.V.&A.V. Sparta heeft eindelijk het geluk mee

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht plus foto plaatsen!

Zonder geluk vaart niemand wel. Dat kan gerust geschreven worden na de 3-2 overwinning op Alexandria’66. Pas diep in de blessuretijd besliste Robin Verhorst (foto) de wedstrijd op aangeven van Joey Kars.

Het begon goed op het winderige Sportpark Nieuw Terbregge. Robin Verhorst stuitte al na drie minuten spelen in een 1 tegen 1 op de keeper na een mooie steekpass dwars door het hart van de defensie van Alexandria’66.

Sparta bleef hierna regelmatig in de aanval en kwam in de 14e minuut op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd maar half weggewerkt waarna Wouter van der Werff uithaalde van buiten het stafschopgebied, 1-0.

Twee minuten later dacht Robin Verhorst de 2-0 te maken maar hij werd afgefloten wegens vermeend buitenspel. Lang had Alexandria’66 niet om zich te herstellen want een minuut later stond de tweede Spartaanse voltreffer toch op het scorebord.

De op het middenveld snel veroverde bal kwam terecht bij Robin van der Sman die met een pass op maat Danny Langstraat buiten het bereik van de doelman naar de 2-0 stuurde. Daarmee leek R.V.&A.V. Sparta de wedstrijd binnen twintig minuten in zijn voordeel te hebben beslist.

Helaas ging dit in de praktijk niet op. Sparta verzuimde na de 2-0 door te drukken en ging na twee kapitale persoonlijke fouten in de verdediging zelfs met 2-2 rusten. Onbegrijpelijk om te zien vanaf de zijlijn want de gasten hebben in de eerste helft voetballend niet veel meer dan een echte kans uitgespeeld.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op en dat kwam eigenlijk vooral door Sparta. Enkele spelers speelde ver onder hun normale niveau. Als het voetballend niet meer lukt, komt het aan op strijden en dat komt het vertoonde spel meestal niet ten goede.

Wat nog eens extra duidelijk werd uit het bescheiden aantal kansen dat beide teams nog kregen. Wouter van der Werff was dicht bij de 3-2 maar zag zijn schot nu geblokt, Rhandy Rademaker kreeg een kans uit een hoekschop en Joey Kars kwam net te kort op een voorzet van Kevin Jumelet.

Aan de andere kant kreeg Alexandria’66 na rust twee behoorlijke schotkansen die goed werden gepakt door keeper Mark Sneep. Daarna leek de wedstrijd lange tijd op een 2-2 eindstand af te gaan. Geen van beide teams maakte voetballend enige aanspraak op een overwinning.

En zie……. R.V.&A.V. Sparta had voor het eerst dit seizoen het geluk mee. Na het eerder dit seizoen al in 3 a 4 wedstrijden tegen te hebben gehad. ‘Het werd ook wel een keer tijd’ zoals wij de supporters na de wedstrijd hoorde verzuchten.

De bal kwam dus diep in blessuretijd gespeeld vanuit het middenveld aan op links. Een verdediger werd gepasseerd waarna de bal werd gegeven op de plotseling op rechts geheel vrijstaande Joey Kars die de bal uitstekend gaf op de goed inlopende Robin Verhorst, 3-2.

Een minuutje later floot de consequent fluitende scheidsrechter Kraak voor het einde van de wedstrijd. Daarmee behaalde Sparta de overwinning en deze keer vooral op basis van inzet. Als de in deze wedstrijd getoonde inzet vaker gekoppeld wordt aan het goede voetbal wordt het nog wat.

Na afloop bleken de andere uitslagen vrijwel allemaal positief te zijn voor de R.V.&A.V. Sparta. Het gat met de koploper werd twee punten kleiner terwijl de overige concurrenten op Nieuwenhoorn na allemaal minimaal twee punten verloren.

Volgende week wacht voor R.V.&A.V. Sparta een uitwedstrijd bij SSS. Een tegenstander die in het verleden meerdere malen heeft bewezen iets harder te lopen als ze tegen Sparta moeten spelen. Zaak om daar in het komende weekend goed op te anticiperen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Alexandria’66: Mark Sneep, Kevin Jumelet, Yannick van der Sman, Jelano Tavares, Danny Abbing, Gino Verbeek, Wouter van der Werff (71e Adilson Mendes Moreira), Robin Verhorst, Rhandy Rademaker (71e Joey Kars), Danny Langstraat, Robin van der Sman.

Foto: Jeroen van der Sman

Meer berichten