Melissa met de 2 bondscoaches.
Melissa met de 2 bondscoaches. (Foto: Johan van oudenaarden)

Melissa van Oudenaarden wint zilver bij de Europese kampioenschappen karate

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht plus foto plaatsen!

Na een periode waarin Melissa van Oudenaarden uit Nesselande voldoende punten had gewonnen bij de verschillende internationale wedstrijden om te worden geselecteerd door de KBN (karate do bond) heeft ze vandaag mogen vechten bij de Europese jeugd kampioenschappen.

Ze is afgelopen woensdag met de bond afgereisd naar Aalborg Denemarken waar dit toernooi plaatsvind.

Vandaag mocht ze aantreden in de -18 jaar - 59 kg.

Na knappe zeges op Kosovo, Kroatië en Slovenië stond in de halve Finale een sterke Slowaakse haar in de weg naar de finale.

Met nog 2 seconden op het bord en een 2-0 achterstand zet Melissa, die de gehele partij hard moest werken om de achterstand goed te maken een loepzuivere mawashi in waarmee ze een ippon scoort.

Hiermee kwam ze in de finale, waar ze een Russische tegenstandster tegenkwam.

De finale verloor Melissa met 1-1 door de voordeel regel voor de Russische .

Ondanks haar knie blessure waar ze dit seizoen veel hinder aan ondervindt draait ze toch dit jaar haar beste seizoen tot nu toe. Na het zilver en goud tijdens de Youth leagues van resp. Kroatië en Mexico is deze zilveren plak een bekroning op dit seizoen. Ook Unity99 waar Melissa traint is erg blij met deze prestatie.

Meer berichten