Spelletjes spelen met De Spelletjes Freak in de Doelen Studio

Rotterdam - Rummikub, Mens erger je niet, Risk, Monopoly, Kolonisten, Pim Pam Pet, Dammen, Domino en een aantal bijzondere legpuzzels zijn de ouderwetse bordspelen die de Doelen Studio dinsdagavond 19 februari uit de kast haalt. Initiatiefnemer van De Spelletjes Freak, Sabine Maertens, is zelf een groot liefhebber van bordspelen, maar vooral van klaverjassen.

"We willen de gezelligheid van het ouderwets in groepjes kaarten terugbrengen. We merken dat er echt behoefte aan is en de Doelen Studio is een perfecte plek ervoor, midden in de stad met zicht op het Schouwburgplein."

Sabine en haar kaartteam popelen om beginnelingen de weg te wijzen in het klaverjassen, dat uiteraard op zijn Rotterdams en niet op zijn Amsterdams gespeeld wordt. Maertens: "We zijn tenslotte in Rotterdam en beetje Rotterdammer moet kunnen klaverjassen, vinden wij."

Sabine hoopt op genoeg kaartfans, beginnelingen én gevorderden, om een klaverjasclub op te richten, een naam heeft ze ook al: Kale Nel, een term uit het klassieke kaartspel. Uiteraard kan er op spelletjesavond ook gejokerd, getoept en gepest worden. Tijdens De Spelletjes Freak avond blijft de pingpongtafel die de Doelen Studio rijk is natuurlijk gewoon staan voor de liefhebbers.

Meer berichten