Albeda College Mathenesserlaan wordt De Raedt, een gebouw met 51 luxe woningen

Rotterdam - Het Albeda College aan de Mathenesserlaan is omgedoopt tot De Raedt, een gebouw met 51 luxe woningen. Woensdag 6 februari heeft Wethouder Bas Kurvers – samen met Rotterdamse Stadsdichter Derek Otte en bouwer en projectontwikkelaar VORM – het officiële startsein gegeven voor de transformatie. 'Het historische pand blijft behouden en krijgt een nieuw leven, wat een aanwinst is voor Rotterdam.'

'Het wordt een bijzondere transformatie midden in een beschermd stadsgezicht', aldus Christiaan Groeneweg, Projectontwikkelaar bij VORM. VORM heeft bewust gekozen voor een eigentijdse architectuur met een klassieke opbouw, om het authentieke Rotterdamse karakter van de wijk te behouden. Het getransformeerde pand past straks bij het straatbeeld van historische gevels en grote herenhuizen. 'Hiermee brengt VORM een ode aan het Rotterdamse stadsgezicht. Dit maakt De Raedt uniek in zijn soort' – aldus Groeneweg. 

De historie van het gebouw dat we kennen als het Albeda College, gaat terug tot het jaar 1903. Het vooroorlogse Sanatorium werd in 1903 gebouwd, maar is gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Na deze bombardementen werden de restanten gesloopt en het huidige schoolgebouw aan de Mathenesserlaan teruggebouwd. 

Meer berichten