Foto: Adriënne Wildeman
Rotterdammer van de Week

Wat Nicole van Heel Holland Bakt zo leuk vindt aan Rotterdam!

Rotterdam - Nicole Meijer (38) stond afgelopen zondag in de zinderende finale van Heel Holland Bakt. Ook al heeft ze niet gewonnen, ze mag zich wat ons betreft de beste thuisbakker van Rotterdam noemen! Rotterdam, de stad waar ze zich naar eigen zeggen overal thuis voelt. Elke week waren miljoenen mensen getuige van de bakkunsten van de gezellige Rotterdamse, die graag haar koekjes bij Koekela haalt – maar ze natuurlijk nog veel liever zelf bakt. "Ja, ik ben altijd wel van het bakken geweest!" Deze week is 'onze' Nicole daarom ook meer dan terecht de Rotterdammer van de Week!

Door Wouter Vocke (www.indebuurt.nl/rotterdam)

Hoe Rotterdams ben je?

"Ik hoor mezelf af en toe praten en dan denk ik 'nou, volgens mij ben ik redelijk Rotterdams', maar ik kom oorspronkelijk uit Zwijndrecht – onder de rook van Rotterdam. Toen ik oud genoeg was om in mijn eentje te gaan winkelen, stappen en dat soort dingen ging ik automatisch altijd naar Rotterdam. Tijdens mijn studie ben ik echt hier naartoe verhuisd en daarna eigenlijk nooit meer weggegaan. Inmiddels alweer meer dan twintig jaar! We wonen nu zo'n vijf jaar in Nieuw-Crooswijk - daar heb ik het echt naar mijn zin."

Wat vind je van Rotterdam?

"Het leuke van Rotterdam is dat het echt zo'n mengelmoes is, ook qua buurten. In het ene buurtje loop je en denk je 'jeetje wat een panden, fantastisch!' en dan ga je de hoek om en dan kom je weer in een volksbuurt met iedereen op de stoep – dat vind ik zo leuk! Het is nooit saai. Ik fiets ook midden in de nacht door Rotterdam en voel me eigenlijk nooit onveilig. Dat komt ook omdat het echt van die buurtjes zijn. Als je door Crooswijk fietst ben je heel de tijd aan het zwaaien. Mijn kinderen zeggen dan: 'Wie zijn dat allemaal? Waarom ken je die mensen?' Maar ja, iedereen houdt elkaar zo wel een beetje in de gaten."

Of ze kennen je van tv!

"Als ik de kinderen naar school breng dan is het wel leuk. Alle leraren volgen het, dus die spreken me wel aan in de gang. En kinderen op het schoolplein die me succes wensen, zo grappig. Als ik door de stad loop roepen mensen wel 'hoi' omdat ze denken dat ze me ergens van kennen." Dan moet ze hard lachen: "Het is ook wel heel grappig als wildvreemden naar je toekomen en zeggen: 'Nou ik vind je zo leuk!' Echt bizar! Van de week stond ik in de appie en kwam er ook een jongen naar me toe die zei dat hij altijd met zijn vriendin naar Heel Holland Bakt kijkt. Dan app ik meteen mijn vriend dat ik herkend ben, zo leuk!"

Altijd al gebakken?

"Ik vond het vroeger leuk om koekjes of cake te bakken bij mijn ouders. Een beetje de standaard dingen... Mijn moeder was 'gewoon' van de cake, de marmercake. Of lekker ouderwets een tulband, dat soort dingen. Ja, ik ben altijd wel van het bakken geweest! Maar ik ben pas écht een beetje gaan bakken door mijn kinderen. Toen ze bijvoorbeeld in een Bob de Bouwer- of een Thomas de trein-fase zaten, toen vond ik het leuk om zulk soort taarten te maken. Daar is het eigenlijk een beetje mee begonnen."

En waar in Rotterdam kom je graag voor je 'sweet fix'?

"Wij zijn wel een beetje van de ontbijttentjes uitproberen. Dan fietsen we naar By Jarmusch bijvoorbeeld. Lekker pannenkoeken eten! En voor taarten kom ik toch altijd weer bij Koekela uit. Maar meestal bak ik ze natuurlijk gewoon zelf."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?

"Eigenlijk alles met chocola!" Lachend: "Als je écht goede brownies hebt, dan maak je me wel gelukkig. Ik haal wel eens koffie bij Hopper, daar hebben ze superlekkere brownies. En daar hebben ze ook een soort Franse boterkoek-achtig ding… ook superlekker. Blondies, cheesecake, carrot cake: dat soort dingen vind ik errug lekker!"

Nicole Meijer

Geboren: 2 augustus 1980 in Zwijndrecht
Woont in: Nieuw-Crooswijk
Werkt als: teamleider bij Laurens thuiszorg
Burgerlijke stand: vriend en drie kinderen (12, 9 en 5 jaar)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden