Sven de Langen spelt een Rotterdamse Plus button op bij een student
Sven de Langen spelt een Rotterdamse Plus button op bij een student (Foto: Miranda Breur)

Studenten aan de slag in ouderenzorg met Rotterdamse Plus

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht plus foto plaatsen!

Op maandag 4 februari zijn 300 studenten Dienstverlening zorg & welzijn gestart met hun stage in het kader van de Rotterdamse Plus; een publiek-private samenwerking tussen diverse mbo-scholen, zorginstellingen en de gemeente Rotterdam. Wethouder Sven de Langen verzorgde de aftrap.

De afgelopen jaren is de verpleeghuissector vaak negatief in het nieuws geweest. Hier is veel aandacht voor geweest, onder andere door het manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers. Nu de aandacht voor kwaliteit van leven van de bewoners meer centraal staat, neemt ook de werkgelegenheid in de ouderenzorg voor studenten op mbo niveau 2 weer toe.

Studenten Rotterdamse Plus
De Rotterdamse Plus-studenten krijgen praktijkgerichte stages op basis van 4 vier kernwaarden uit de praktijk: bejegening, samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers, zorg en omgaan met onbegrepen gedrag. Hierdoor zijn de studenten flexibeler en beter inzetbaar voor het werken in de ouderenzorg. Ook levert Rotterdamse Plus hiermee een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het personeelstekort in de Rotterdamse verpleeghuiszorg.

Kick-off
De Rotterdamse Plus is gestart in september 2018. De eerste 300 Rotterdamse Plus-studenten zijn op maandag 4 februari begonnen met hun stage in de wijkleerbedrijven en Zadkine Centers. De feestelijke kick-off werd gedaan door wethouder Sven de Langen van Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport.

Over Rotterdamse Plus
De gemeente Rotterdam, mbo-onderwijsinstellingen Zadkine, Albeda en Hoornbeeck én zorginstellingen Aafje, Humanitas, Laurens, Lelie zorggroep en Middin werken samen om de opleiding mbo niveau 2 Dienstverlening, Zorg & Welzijn naadloos aan te laten sluiten op de praktijk van de verpleeghuiszorg. Het initiatief is tot stand gekomen vanuit één van de thema’s in het Zorgpact Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden