@NPRZ010: De eerste leerlingen bij #gaanvooreenbaan worden bij de deur verwelkomd door gastheer Edson da Gracca en NPRZ-directeur Marco Pastors.
@NPRZ010: De eerste leerlingen bij #gaanvooreenbaan worden bij de deur verwelkomd door gastheer Edson da Gracca en NPRZ-directeur Marco Pastors.

Honderden baangaranties voor kinderen op Zuid

Rotterdam - Honderden vmbo-leerlingen van Zuid bezoeken vandaag (dinsdag 29 januari) en morgen (woensdag) het evenement Gaan voor een Baan in Ahoy. Het evenement is opgezet om jongeren van Zuid bekend te maken met de AanDeBak-garantie van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Deze baangarantie is exclusief voor jongeren van Rotterdam-Zuid die starten met een opleiding in de techniek, zorg, food of bouw.

Bij aanvang van hun opleiding krijgen ze van een van de bij het NPRZ aangesloten werkgevers een werkgarantie. Solliciteren is dan dus niet meer nodig: die baan hebben ze al op zak. Het NPRZ heeft dit jaar 519 baangaranties te vergeven. Maar dit aantal zal spoedig hoger zijn aangezien meer werkgevers het NPRZ hebben benaderd met de wens ook mee te willen doen met de AanDeBak-garanties.

In Rotterdam-Zuid worden leerlingen al op de basisschool begeleid in hun schoolloopbaan. Kinderen leren vanaf groep zes totdat ze de arbeidsmarkt betreden, nadenken over de vragen: wat vind ik leuk, waar ben ik goed in, en wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt? Centraal in de loopbaanbegeleiding van Zuid staan de kansrijke sectoren haven, techniek, bouw, food en zorg. Zo kunnen leerlingen een bezoek brengen aan bedrijven, voeren ze op school loopbaangesprekken en houden ze in een digitaal talentportfolio bij waar hun interesses en talenten liggen en wat de arbeidsmarkt vraagt.

Meer info over deze werkgarantie op www.aandebakgarantie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden