Foto: Wouter Vocke
Foto: Wouter Vocke

Wat betekenen toch die cijfers van het stalen kunstwerk op de Wilhelminaplein?

Rotterdam - Wat betekenen toch die cijfers op De Colonnade, het lange stalen kunstwerk in de vorm van een loopbrug, op het Wilhelminaplein? Bijna niemand wist het. Tot onze collega's van indebuurt Rotterdam het uitzochten voor de rubriek Rotterdamse Mysteries. Het is heel simpel: de cijfers 1 2 4 1 zijn gewoon een verzonnen havennummer van de kunstenaar!

Het kunstwerk uit 1994, een stalen loopbrug van zeventig meter, is ontworpen door architectenbureau Bolles + Wilson. Het hoort bij het Scheepvaarthuis dat ernaast staat en ook door hen is gebouwd. Vanuit dit driehoekige gebouw wordt een aantal bruggen bediend, waaronder de Erasmusbrug.

Van Krimpen aan den IJssel tot Hoek van Holland – overal langs het water heb je havennummers. Een soort huisnummer aan het water, en dit kunstwerk staat bij nummer 1241. "Dat vond de kunstenaar blijkbaar leuk, die dacht we doen er een havennummertje op", aldus de woordvoerder van het Haven Coördinatie Centrum. Of het verder nog een functie heeft? "Nee niet echt."

Lees het hele verhaal bij indebuurt Rotterdam. 

Meer berichten