Foto via:  Rotterdam Chinese New Year op Facebook
Foto via: Rotterdam Chinese New Year op Facebook

Binnenkort begint het jaar van het varken en is het wéér oud en nieuw in Rotterdam!

Rotterdam - Zijn we net bekomen van de ene jaarwisseling, komt de volgende er alweer aan! In de week van 4 tot en met 10 februari staat Rotterdam in het teken van Rotterdam Chinese New Year 2019. De hele week zijn er activiteiten in de stad vanwege de start van het jaar van het varken!

Wijkpark Oude Westen is op zaterdag 9 februari het rode kloppende hart met het traditionele evenemententerrein en de vuurwerk- en leeuwendans optocht. Op zondag 10 februari zal de welbekende optocht op Katendrecht plaatsvinden.

De andere dagen richt de viering zich op kunst, cultuur, culinaire verwennerij, kinderactiviteiten, lezingen en workshops! Deze 'nieuwe' programmering vindt gedurende de week plaats door heel Rotterdam.

Chinees nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. De viering is een groot spektakel vol Chinese tradities en culturele activiteiten. Voor de programmering, meer informatie en nieuws volg Rotterdam Chinese New Year op Facebook en via www.RCNY.nl

Meer berichten