Over een maaltijdbezorger die te dom is om crimineel te worden...

Rotterdam - Ze zullen toch wel een beetje gegrinnikt hebben, de politieagenten die te maken kregen met een maaltijdbezorger die spontaan besloot het criminele pad op te gaan. En daar dus veel te dom voor bleek te zijn...

Politie Rotterdam basisteam Maas & Rotte: 'Gisterenavond was het een druilerige woensdagavond en een bewoner in de wijk Blijdorp bestelt wat eten om te laten bezorgen. In hetzelfde portiek krijgt een storingsmonteur diverse spoedtelefoontjes en neemt wat spullen mee uit huis om in zijn auto te leggen. In het portiek krijgt hij weer een telefoontje en zet tijdelijk zijn handelswaar op de brievenbus in het portiek. Dit waren overigens enkele hele dure Nest thermostaten. Terwijl de monteur aan de telefoon zit en in de auto stapt, komt enkele minuten later de maaltijdbezorger aan. Hij bezorgt de maaltijd, loopt langs de drie doosjes, kijkt er uitvoerig naar, maar laat alles liggen......om enkele minuten later toch terug te komen en, enigszins onherkenbaar, toch twee Nest thermostaten mee te nemen.

En hoe kan het nu dat wij dit allemaal weten? Omdat dit boefje onhandig in de camera had gekeken. Eerst herkenbaar de maaltijd bezorgen om daarna onherkenbaar terug te komen, dat was dus niet zo slim.

De aangever kwam er al snel achter dat hij de doosjes vergeten was, keek even via zijn camera en zag vervolgens de diefstal gebeuren. Omdat hij van zijn buurman wist waar deze zijn eten had besteld ging hij richting de maaltijdbezorger. Onderweg kwam de aangever toevallig enkele zeebonken van de zeehavenpolitie tegen die hij om hulp vroeg bij zijn tocht naar de maaltijdbezorger. Collega's van ons Basisteam sloten aan en wachtten rustig af bij de cafetaria waar de maaltijdbezorger zou werken. Na enkele minuten wachten kwam de ogenschijnlijk nietsvermoedende maaltijdbezorger aangereden. In de buddyseat van zijn scooter lagen de twee Nest thermostaten dus het werd wat moeilijk om zichzelf hier uit te praten, ondanks zijn poging.

Zijn werkgever was allerminst gecharmeerd door de daad van zijn medewerker en besloot dat dit zijn laatste werkdag was.

De Nest Thermostaten zijn terug bij de rechtmatige eigenaar en deze gelegenheidsboef mocht een nachtje brommen. Na zijn verhoor is de verdachte aan het einde van deze dag heengezonden en zal een taakstraf moeten ondergaan.'

Meer berichten