Unieke Rotterdamse winkel Funkie House geeft verjaardagsfeestje van een jaar lang

Rotterdam - De bekende Rotterdamse winkel Funkie House bestaat dit jaar dertig jaar. Wat begon als een unieke winkel in het lokale straatbeeld, groeide snel uit tot een Nederlands begrip op het gebied van streetwear. Een mijlpaal die het hele jaar gevierd gaat worden. We kunnen onder meer speciale projecten met Carhartt WIP en OBEY verwachten, er vinden in-store evenementen plaats en er worden als vanouds feesten op locatie georganiseerd. 

Funkie House is sinds 1989 gevestigd in hartje Rotterdam. Hier begint de zoektocht naar een outfit voor zowel mannen als vrouwen met een liefde voor streetfashion. Dertig jaar geleden vestigde de winkel zich aan de Korte Hoogstraat, schuin aan de overkant van de huidige locatie. De oversteek naar het veel grotere pand vond in 1999 plaats om meer merkbeleving onder één dak te kunnen bieden. Tegelijkertijd opende eigenaar Wilco van der Werf kledingwinkel Daily Rush in Rotterdam en een Funkie House-winkel in de binnenstad van Den Haag.

Funkie House heeft door de jaren heen meerdere keren de media gehaald en werd gevraagd voor de styling van Nederlandse films en artiesten. Dit kwam mede door de eigen merken zoals Starfucker, Funkie Feelings en Warf Wild. Zogenaamde 'shock t-shirts' met slogans als 'Hard to Get', 'Stout' en 'Fuck me I'm Famous' waren rond 2000 niet aan te slepen. Ook in het Rotterdamse uitgaansleven is de onderneming altijd actief geweest, zo had Funkie House een eigen praalwagen in de Dance Parade en werd in Off Corso 'Het thuis voor de buis feest' georganiseerd. Recenter zijn de fameuze Snow –en Surftrips, in-store optredens en een pop-up Store in het pand waar barbier Schorem begon.

Hou hier het feestprogramma voor komend jaar in de gaten!

Meer berichten