Nouchka Fontijn in de ring bij Mesa Sport. Na de zilveren medaille op het WK en een rustperiode heeft ze de trainingen weer opgepakt. (Foto: Emile Hilgers)
Nouchka Fontijn in de ring bij Mesa Sport. Na de zilveren medaille op het WK en een rustperiode heeft ze de trainingen weer opgepakt. (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

Nouchka Fontijn werkt aan nieuwe dromen

Rotterdam - Voor Nouchka Fontijn komt het NK Boksen eigenlijk een beetje te vroeg. Na een 'groot jaar' met een EK (goud), een WK (zilver), veel toernooien en een trainingsstage in Amerika, is ze net pas begonnen met de voorbereiding voor 2019. "Ik wil weer een nieuwe droom laten groeien. De droom voor 2018 om het WK te winnen is niet gelukt. Dit jaar zijn er twee piekmomenten waar ik naar toe leef: eind juni de European Games, waar ik in 2015 ook al eens aan heb meegedaan, en het WK dat waarschijnlijk in oktober het eerste kwalificatiemogelijkheid wordt voor de Olympische Spelen in 2020."

Door Emile Hilgers

"Ik ben net weer in training, dus op het NK ben ik nog niet in topvorm", blikt Nouchka vooruit naar haar prestatiepartij tegen Davina Michel uit Frankrijk. "Mijn tegenstandster is groot, linksvoorstaand. Ik ken haar van de Eindhoven Box Cup afgelopen oktober. Daar heb ik niet tegen haar gebokst omdat ik in een hogere gewichtsklasse was ingedeeld. Op papier moet ik haar kunnen verslaan, maar ik wil niemand onderschatten."

De zilveren medaille-winnares van de Olympische Spelen van 2016 kijkt wel uit naar het NK. "Ik boks in Rotterdam, dat komt niet zoveel voor. Ik heb ook meerdere NK's gemist omdat er geen tegenstander was. Aangezien er nu een Franse ploeg is met meerdere elite dames, is dit NK voor de vrouwen ook een beetje een interland. Dat maakt het ook bijzonder."

Meer berichten