Training op Camping de Paal, ANWB beste camping van het jaar 2018.
Training op Camping de Paal, ANWB beste camping van het jaar 2018. (Foto: Jeffrey Vogel)

Albeda Leisure pakt door!

Rotterdam - Dit stuk is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedereen kan daar een bericht plaatsen!


De opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality van het Albeda aan de Rosestraat is door de Keuzegids Mbo uitgeroepen tot de beste toeristische opleiding van Zuid-Holland, en de nummer 8 van Nederland. De opleiding richt zich op de vrijetijdsbranche en het team is trots op deze benoeming.

De afgelopen twee jaar is de kwaliteit van het onderwijs flink gestegen. De examenregels zijn verscherpt en er zijn diverse interessante samenwerkingsverbanden ontstaan met mooie leerbedrijven in de toeristische sector. Studenten die in leerjaar 1 starten, maken in de eerste periode van het jaar al diverse uitstapjes. Zo bezoeken de studenten de Efteling, camping de Paal, een Stayokay hostel, het Hilton en een Landal vakantiepark. Dit alles met als doel om zo snel mogelijk het werkveld te verkennen. Snel contact met het werkveld zorgt ervoor dat de studenten een duidelijk beeld krijgen van wat dit werkveld te bieden heeft en wat daar van ze verwacht wordt.

Door veel contact te houden met het werkveld, samenwerkingen aan te gaan en te onderhouden, blijft de opleiding actueel. Trends en ontwikkelingen worden meegenomen in het onderwijs. Studenten worden dan ook opgeleid om creatief, kritisch en flexibel de arbeidsmarkt op te gaan.

Na de opleiding kan de student leidinggeven, commercieel denken, op een vermakelijke manier activiteiten begeleiden en presenteren. Dit alles met een dosis sociale vaardigheden en gastvrijheid. Volgens de docenten van de opleiding is een onderdeel van het succes te wijten aan de prettige leeromgeving en de gelegenheid die zij de studenten bieden om ieders kwaliteiten te ontdekken en persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

Om de beste toeristische opleiding te blijven liggen de verwachtingen ook erg hoog. Het borgen van de kwaliteit blijft voor team Leisure de eerste prioriteit. Ook zijn zij vastberaden om er alles aan te doen om in de top 5 van Nederland te komen.

Meer berichten