Spido personeel ca. 1920 (Foto: Ben Duiker)
Spido personeel ca. 1920 (Foto: Ben Duiker) (Foto: )

Spido viert eeuwfeest met boek, expositie en een nieuw schip!

Rotterdam - Zo'n beetje iedere Rotterdammer is wel eens meegevaren op de Spido. De rondvaart-maatschappij is niet meer weg te denken uit onze stad en behoort met publiekstrekkers als de Euromast, Blijdorp en Plaswijckpark tot de iconische attracties van Rotterdam die tot in de eeuwigheid zullen blijven bestaan. Dit jaar bestaat Spido maar liefst honderd jaar en dat wordt uiteraard gevierd!


Spido viert het eeuwfeest onder meer met de uitgave van het boek 'Venster op de haven. Honderd jaar Spido' en een expositie in het Maritiem Museum. En als klap op de vuurpijl wordt in het jubeljaar de bestaande vloot ook nog eens uitgebreid!

Op 24 januari 1919 werd Spido opgericht; nu ruim 100 jaar later blikt zij terug op een rijk verleden. Om deze geschiedenis te kunnen delen met haar fans en trouwe bezoekers is er besloten een collectors item uit te brengen in de vorm van het boek Venster op de haven. Honderd jaar Spido.
Daarnaast is er vanaf juni een Spido-expo in het Maritiem Museum te zien zijn. Een grote aanrader voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van het legendarische bedrijf, de Rotterdamse haven en Rotterdam zelf. Met behulp van objecten, documenten en citaten wordt het verleden, heden en de toekomst van Spido naar een ware belevenis vertaald.
Dit jaar wordt bovendien het nieuwste schip aan de vloot toegevoegd. Dit nieuwe luxueuze vaartuig is volledig gericht op de events branche waarin Spido al jaren op hoog niveau acteert. Het schip heeft een modern, luxe en vernieuwend uiterlijk, gebaseerd op de lijn van de bestaande Spido schepen, maar met invloeden van mega jachten zoals teakhouten scheepsdekken. Daarnaast heeft de fonkelnieuwe aanwinst meerdere features die het bij uitstek geschikt maken voor de evenementenmarkt zoals een vip lounge met terras met rondom uitzicht. Uiteraard is er bij de bouw ook aandacht besteed aan het groene aspect en heeft het schip onder meer energie besparende roerpropellors, zonnepanelen en energiezuinige motoren.


 

Meer berichten