Twee generaties Party People in Museum Rotterdam

De Danceparade. (Foto: Danielle van Ark)
De Danceparade. (Foto: Danielle van Ark) (Foto: )

Rotterdam - Museum Rotterdam opent op zaterdag 12 januari de expositie Party People. Centraal staan twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in het Rotterdamse uitgaansleven worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90.


Party People was een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of vervend clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet. In de expositie komen allerlei facetten van uitgaan terug zoals de flyers, de dansvloer, mode en subculturele stijlen, beruchte afterparty's en de Party People zelf.

"De expo werkt als een reis door de Rotterdamse nacht en zet een spotlight op de talenten van Rotterdam", aldus Vera Korsten, hoofd marketing en communicatie. Voor de expo en de randprogrammering wordt samengewerkt met Rotterdamse makers. Party-icoon Ted Langenbach en woordkunstenaar Derek Otte zoomen als gastcuratoren in op de Rotterdamse underground scène van eind jaren '80 en begin jaren '90. Dé periode waarin een dance, house en hiphopcultuur van (inter)nationale betekenis opkomt in Rotterdam. Festivalorganisator Frank Dros en fotografe Naomi van Heck, kenners van en spelers in de huidige uitgaansscene, zoomen in op de actualiteit.

De expo is tot stand is gekomen door de input en medewerking van bekende namen zoals: Ronald Molendijk, Isis Vaandrager, Ferry Corsten, Geert Mul, Jeff Solo en nog vele anderen. De expo is tot 23 juni te zien.

Meer berichten