(Foto: RKeus)
(Foto: RKeus)

RET opent nieuwe werkplaats aan Kleiweg

Rotterdam - Vervoersbedrijf RET heeft een totaal nieuwe werkplaats aan de Kleiweg in gebruik genomen. Deze loopt niet alleen in de pas met alle huidige normen, regelgeving en ontwikkelingen, maar neemt ook een voorschot op de toekomst.


(Door Els Neijts)

Woordvoerder Rolf Harbers legt uit wat het nieuwe onderkomen te bieden heeft: "We kunnen er aanpassingen, revisie en onderhoud plegen op trams en metro's zodat ze weer jaren mee kunnen én we kunnen er later dit jaar elektrische bussen stallen en 's nachts opladen. Eind 2019 hebben we er 55 rijden. Ook belangrijk is de back-up van de centrale verkeersleiding, dat wordt een kopie van de 's Gravenweg. Als er iets gebeurt, kunnen we meteen switchen."
Alle diensten die de Kleiweg biedt, worden in eigen beheer uitgevoerd. Harbers: "Dat is best bijzonder in vervoersland, maar we hebben er bewust voor gekozen om niet afhankelijk te zijn. We willen alle expertise zelf in huis hebben. Ook gezien de toekomst, waarin we over zullen moeten stappen op de automatische metro. We kunnen nog één serie metro's bijkopen, maar daarna wordt de frequentie te laag. We willen snel tot investeringsbeslissingen komen, dan kunnen we in 2025 starten, om uit te komen op een metro-aanbod van elke 90 seconden."

Meer berichten