Foto:

Primeurtje van Ter Marsch & Co: 100% plantaardige burger

Rotterdam - Ter Marsch & Co aan de Witte de Withstraat 70 viert het vijfjarig bestaan met Nederlandse primeur, de introductie van een 100% plantaardige burger in samenwerking met 'Moving Mountains'.


Ter Marsch & Co voegde al eerder een spraakmakende vegaburger aan het menu toe, nu is het tijd om een stap verder te gaan en die te voorzien van eigen(wijze) twist. Vanaf zaterdag 12 januari is de 'Natural Happiness' bij Ter Marsch & Co in Rotterdam te proeven. Een 100% plantaardige burger ontwikkeld samen met het Britse 'Moving Mountains'. Een specialist op plantaardig gebied en vindt in Ter Marsch & Co de allereerste Nederlandse partner. De burger is niet van een rundvleesburger te onderscheiden in kleur en textuur en sist zelfs op de grill.

De 'Natural Happiness' burger is een combinatie geworden met voornamelijk Nederlandse ingrediënten als gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, Zaanse grove mosterd, komkommer, Remekerkaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Dit alles tussen een briochebol uit eigen bakkerij.

Innoveren
"Ook wij krijgen steeds meer de vraag of onze burgers vega of zelfs vegan zijn" aldus 'burgermeester' Pim de Lange. "Als echte vleesliefhebbers was de introductie van onze vegaburger al een hele strijd. Willen we dit echt op ons menu? Kunnen we dit bereiden? En hoe maken we die Ter Marsch waardig, hij moet écht lekker worden want dat is wat gasten van ons verwachten". Dat de vegaburger goed ontvangen werd zorgde er mede voor dat de oren wederom gespitst werden om te luisteren naar de behoefte van gasten en zo een burgerbar voor iedereen te zijn en blijven. Daarop ging culinair brein Olaf Oldenburg op onderzoek uit in de wereld van de plantaardige voeding. "We wilden een burger die niet van een rundvleesburger te onderscheiden was in kleur en textuur. Ik wilde hem horen sissen op de grill" aldus Oldenburg. De burger-patty van Moving Mountains bleek een schot in de roos en vormt de basis van de allereerste plantaardige burger van Ter Marsch & Co.

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Adres Witte de Withstraat 70, Rotterdam
Website www.termarschco.nl/nl/rotterdam

Meer berichten