Foto: Gaby Jongenelen fotografie
Foto: Gaby Jongenelen fotografie (Foto: Gaby Jongenelen fotografie )

Kunsthal wint Marketing Award

Rotterdam - Kunsthal Rotterdam heeft de Marketing Award Rotterdam 2018 gewonnen. Directeur Emily Ansenk en haar team ontvingen de award voor hun bijdrage aan de promotie van Rotterdam in binnen- en buitenland in het afgelopen jaar. De Marketing Award Rotterdam Aanstormend Talent ging naar het gebied Merwe-Vierhavens (M4H) en de mensen daar. Beide awards werden dinsdagavond door burgemeester Aboutaleb tijdens de Nieuwjaarsborrel Rotterdam uitgereikt.


De Marketing Award Rotterdam wordt jaarlijks toegekend aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het imago van de stad. Volgens de jury brengt de Kunsthal programmering die vernieuwend, uitdagend en anders is en daarmee past bij Rotterdam. "De Kunsthal krijgt bijzondere dingen voor elkaar en weet zaken te realiseren die de laatste jaren keer op keer een succes bleken. Daarmee geeft zij telkens een visitekaartje af en weet ze ook de spotlights op onze stad te zetten," staat in het juryrapport.

Internationale fans
Kunsthal Rotterdam had met 415.000 bezoekers in 2018 een bezoekersrecord, mede dankzij de succesvolle tentoonstellingen 'Hyperrealisme Sculptuur'
en 'Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years'. "Op wereldtoneel weet de Kunsthal bovendien mensen aan zich te binden die er niet om liegen: Jean Paul Gaultier, Viktor & Rolf, Peter Lindbergh en Daan Roosegaarde. Allemaal zijn ze fan van de Kunsthal, het team en de plek. En daarmee zijn het ambassadeurs van Rotterdam geworden," stelt de jury. Zij roemt de Kunsthal tevens om het feit dat ze blijft vernieuwen en verrassen en daarmee veel en steeds weer nieuwe mensen naar Rotterdam trekt.

De Marketing Award Rotterdam werd voor de achttiende keer uitgereikt.


Aanstormend talent

De Marketing Award Rotterdam Aanstormend Talent ging dit jaar naar de Merwe-Vierhavens. M4H is uitgegroeid tot een bruisende proeftuin en etalage van de stad voor de nieuwe economie die vorig jaar wereldwijd aandacht wist te genereren.

Deze award is bedoeld voor iemand die aan het begin van zijn of haar carrière staat en een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het imago van Rotterdam, of dit nu bedoeld is of niet. Met de award wil de jury de winnaar aanmoedigen om dit in de toekomst te blijven doen. De jury stelt dat M4H is uitgegroeid tot dé plek voor pioniers, jonge starters, uitvinders en kunstenaars en anderen die geloven in de toekomst van Rotterdam.

De award werd uitgereikt aan vier vertegenwoordigers uit het gebied die volgens de jury staan voor de diversiteit aan ontwikkelingen die in 2018 plaatsvonden in de M4H: Linda Post van The Talk of The Town, die interieurproducten maakt van restmateriaal van dé bekende iconen van Rotterdam. Peter van Wingerden van The Floating Farm, 's werelds eerste zelfvoorzienende drijvende boerderij. Dave vanderHeijden, van Rewriters en Hiphopinjesmoel, die het internationale POW! WOW! streetart festival in 2018 naar het M4H en Rotterdam haalde. En Bas van den Berg en René Boonekamp van Keilewerf, een broedplaats voor creatieve ondernemers.

De Marketing Award Rotterdam Aanstormend Talent werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Meer berichten