Euromast derde beste horeca leerbedrijf

Rotterdam - De Euromast is derde geworden in de wedstrijd voor het Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 tijdens de Horecava in Amsterdam op dinsdag 8 januari.


Het Van der Valk hotel Sassenheim-Leiden werd het beste bevonden en Hotel Okura uit Amsterdam verwierf de tweede plaats. De Euromast Rotterdam ontving een muurbordje met titel en mag, net als de andere winnaars, een dag meelopen met een SVH Meester. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

Titanenstrijd
De commissie noemde deze editie een strijd der giganten. "De drie leerbedrijven zijn ijzersterk in het begeleiden van leerlingen. De leerlingen krijgen de samenhang tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf mee waardoor ze een breed beeld krijgen van de mogelijkheden in de branche en waardoor ze zelfverzekerd op de werkvloer staan. Ze blinken alle drie uit in het integreren van leren en werken op de werkvloer. Het gaat veel verder dan alleen het begeleiden van BBL-leerlingen," aldus de commissie.

Voorzitter van de commissie Ricardo Eshuis: "De doorslaggevende factoren voor winst of net geen winst zitten in de details van de details. Uiteindelijk wint Van der Valk Sassenheim-Leiden onder andere vanwege het vernieuwende concept van hybride leren waarbij de theorielessen niet op school zijn, maar in het bedrijf.

Beoordeling
Op 12 december ontvingen de leerbedrijven bezoek van de voltallige commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van KHN, FNV, de MBO Raad, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2016 en 2017/2018. Daarbij kregen de bedrijven een opdracht mee: houd een pitch over waarom je denkt het Beste Leerbedrijf Horeca te zijn en geef de commissie een rondleiding door het bedrijf. Daarnaast ging de commissie in gesprek met een leermeester en een leerling. Zo kregen de leden een goed beeld van de visie van het bedrijf zelf en de visie op opleiden, het inwerkprogramma, de wijze van begeleiding en de instructies op de werkvloer.

Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca
De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Dit jaar werden 209 leerbedrijven genomineerd, waarvan er ruim 120 ook daadwerkelijk de uitdaging zijn aangegaan. De wedstrijd wordt namens de horecabranche georganiseerd door SVH. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Meer berichten