'Rotterdam is de mooiste stad op aarde'

Rotterdam - Dit zijn Petra (30) en Jip (33). Petra is een rasechte Rotterdammer, Jip komt uit Brabant. Hij heeft een jaar of acht geleden Maaskantje ingeruild voor Rotterdam. Dit geweldige stel staat op Instagram ook wel bekend als 'Cosmoscouple'. Petra en Jip weten hun volgers dagelijks te inspireren en aan het lachen te brengen. Ze zijn sinds 2015 een stel, samenwonend in Rotterdam-West. Sinds 2017 runt het duo hun eigen social media bedrijf: Hashtag Junkies. En nu zijn ze onze Rotterdammers van de Week en vragen we ze het hemd van het lijf!


(Door Faayyaaz van Dijk)
Wie zijn Cosmoscouple?
''Wij zijn beiden kleurrijke en vrolijke figuren, maar we kunnen ook behoorlijk chaotisch zijn. We raken echt alles kwijt. Wij bedachten dat als we onze foto's op Instagram zouden zetten, we die nooit meer kwijt konden raken.
"Onze platformen zijn gestart met sokkenfoto's. Wij bleven voor het eerst bij elkaar slapen en toen vergat Jip zijn sokken. Een sokkenfoto is de eerste foto die wij ooit op Instagram hebben geplaatst. Dat weten niet veel mensen. Dat onze account eigenlijk gestart is met foto's van sokken op bizarre plekken.
"Dit had uiteindelijk tot gevolg dat veel Rotterdamse ondernemers ons vroegen om ook hun 'socials' op te pakken, omdat wij dit net anders aanpakken dan anderen. Wij zijn gestopt met onze fulltime banen en in 2017 begonnen aan een nieuw avontuur: Hashtag Junkies."

Hoe Rotterdams voelen jullie je?
''Rotterdam is de mooiste stad op de aarde. Voor Jip was het makkelijk om zichzelf hier thuis te voelen. Rotterdammer zijn heeft te maken met een mentaliteit. Rotterdammer ben je als je hier woont en deze prachtige 'rotstad' waardeert en liefhebt. Rotterdammers houden van echtheid.
"En het is een stad waar alles kan en mag, soms wel alleen binnen de lijntjes. We houden van de stad, maar soms haten we hem ook. Het is geen haat/liefde verhouding hoor, maar Rotterdam wordt zo hip gemaakt. De identiteit van de stad gaat verloren.
"Rotterdam is de ideale stad waar je er op uit kunt gaan en je kan er ook gewoon anoniem zijn. Het is een open stad waar iedereen en alle verschillende culturen samenleven. Je kunt er jezelf zijn. En als mensen iets of ons niet leuk vinden, hebben we daar eigenlijk gewoon schijt aan.''

Waar kunnen we jullie vinden in Rotterdam?
"Wij vinden het fijn om aan het water te leven. Lekker aan de Maas hangen… Je hebt een stukje aan de Maas, tussen de Ballentent en de midgetgolfbaan. Daar relaxen wij wel regelmatig.
"Op de midgetgolfbaan zijn we trouwens ook wel vaak te vinden haha... Water brengt ons tot rust en dat is voor ons heel wat.''

Wat kan er volgens jullie wel beter in de stad?
"In Rotterdam hebben we niet echt een centrum. Wel een centrum, maar het is niet echt een eenheid. Als die eenheid er zou zijn, zouden we die gezelligheid die er al heerst, naar de next level tillen.
"Je moet hier echt weten waar je heen moet. Ze zouden eigenlijk de Witte de With gewoon autovrij moeten maken. Alle parkeerplekken platgooien en vol bouwen met terrassen, dat zou volgens ons echt een toevoeging zijn voor de stad. Een plek waar je met z'n allen terecht kunt."


Hashtag Junkies

Het bedrijf Hashtag Junkies bereikt dagelijks maar liefst 3 miljoen volgers via diverse online communities die Petra en Jip beheren. Er kan 1 op 1 én in groepsverband deelgenomen worden aan 'social media masterclasses' van de Hashtag Junkies University. Kijk op www.hashtagjunkies.nl voor meer info!


 


 

Meer berichten